(©Starsport)
(©Starsport)

Od Partizana ostali samo dugmići: Drim tim sa Novog Beograda držao predavanje na Banjici

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 20:00

Novi Beograd deklasirao crno-bele – 20:6

Čekao se taj meč, jer su se oba kluba dobro pojačala: Novi Beograd je napravio maltene reprezentaciju Srbije u svojim redovima, ali ni Partizan odavno nije bio jači.

Ali, derbi na Banjici je trajao – dva minuta. Toliko su crno-beli uspeli da se nose sa drim timom koji predvodi Vladimir Vujasinović s klupe. Za samo osam minuta prve četvrtine Novi Beograd je udavio Partizan, a do kraja meča je održao pravo vaterpolo predavanje pred lepo popunjenim tribinama - 20:6 (5:1, 5:1, 2:3, 8:1).

Izabrane vesti

Ogromna razlika u klasi se videla od prvog zaveslaja, a Novi Beograd je igrao punom snagom, raspoloženo, motivisano, bez slabog mesta u timu. S druge strane, Partizan je brzo položio oružje i onda krenuo iz greške u grešku, prodajući lopte u napadu, nije mogao da poentira ni sa igračem više (0/4 u prvom poluvremenu), dok je golman Rističević imao očajno poluvreme, gotovo bez odbrane.

Dušan Mandić je golom otvorio meč, uzvratio je Barać, a onda je krenuo uragan u režiji gostiju. Na kraju prvog kvartala bilo je 5:1, a na kraju poluvremena 10:2. Odbrana Partizana je pucala po svim šavovima, pogađali su gosti redom: Mandić, Pijetlović, obojica Rašovića, Jakšić, Vlahopulos, a onda i Gogov. Sedmorica strelaca za deset golova u prvom delu.

Treća četvrtina je bila recept kako je Partizan trebalo da igra od početka: otresitije, hrabrije, sa mnogo više plivanja i agresivnosti. Čak su crno-beli dobili taj deo meča sa 3:2.

Ali, u završnih osam minuta stigla je iz žestoka kazna za taj “bezobrazluk”. Novi Beograd je poslednji kvartal meča dobio sa 8:1, od čega je tri gola postigao iz kontre, jedan na jedan sa golmanom. Potpuno se raspao Partizan i ostao kao glineni golub da sačeka kakav će biti konačan rezultat.

Bolan, težak poraz za crno-bele i poruka Novog Beograda rivalima da ove sezone malo čemu imaju da se nadaju…

PARTIZAN – NOVI BEOGRAD 6:20

(1:5, 1:5, 3:2, 1:8)

Plivalište: Banjica

Sudije: Raković, Krstonošić.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić 1, Barać 2, Vićković, Aleksić, Velkić 2, Boven, Nešić, Vico, Radojević 1, Andrin, Mitrović, Bulajić, Božović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 4, Mandić 2, D. Pijetlović 2, Martinović 2, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 3, Drašović 2, V. Rašović 1, Šušiašvili 1, Gogov 1, Vučinić, Fernandez.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 5. KOLO

Subota

Partizan - Novi Beograd 6:20

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 8:10

Šabac – Vojvodina 15:10

Valis - Zemun 13:9

Utorak

19.00: Proleter - Nais



tagovi

VK PartizanVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara