Najnovije vesti

Polufinale za kajakaša Bojana Zdelara

Vreme čitanja: 1 minuta

Foto: Reuters

Bio je drugi u svojoj trci sa vremenom 3:45.074

Dobre vesti sa kajaka iz Tokija. Srpski takmičar Bojan Zdelar osvojio je 2. mesto (3:43.444) u četvrtoj kvalifikacionoj trci kanua na 1.000 metara i plasirao se direktno u polufinale.

Prvi je bio bio Belorus Alek Jurenja, sa 1.630 sekundi ispred.

Sve vreme je Zdelar kontrolisao ritam, nije bilo potrebe da nešto preterano forsira jer mu je bilo jasno da će biti među prva dva mesta koja garantuju prolazak direktno u polufinale.

Sa takvim razvojem situacije sigurno je da će mu dodatno porasti samopouzdanje, a sigurno je sačuvao i malo energije za one odlučujuće borbe.

"Glavni cilj mi je bio da preskočim četvrtfinalnu trku, za to je bilo potrebno da budem među prva dva takmičara. Na polovini trke sam video da se Belorus i ja izdvajamo od ostalih, te sam tu zadržao drugu poziciju. Nije bilo potrebe da se borim za prvu, jer svakako ništa mi ne bi promenilo što se tiče plasmana. Polufinale je sutra na programu, veoma bitna je stvar što ne moram još jednu trku da veslam. Sada ću moći da se odmorim, regenerišem i pripremim za sutra", rekao je Zdelar.Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva