Milica Mandić
Milica Mandić

Put Mančestera preko Stare Pazove

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.19. | 12:53

U Nacionalnoj kući fudbala Tekvodno savez Srbije tradiocionalno okupio sve takmičare i sve selekcije, seniori odradili zajednički trening sa našim najboljim paratekvondoistima, a sve u sklopu završnih priprema za SP koje se održava od 15. do 19. maja

Jedan od naših najuspešniji sportskih saveza, Tekvondo asocijacije Srbije imala je minulog vikenda tradicionalno okupljanje, to jest zajedničke treninge kadetske, juniorske, seniorske i paratekvondo selekcije, a sve u sklopu priprema seniora za Svetsko prvenstvo koje se održava u Mančesteru od 15. do 19. maja.

Bio je to još jedan izuzetno posećen i uspešan trening, a zanimljivo je da je održan u Staroj Pazovi i to u Sportskom kompleksu FSS-a. Sportski direktor TAS-a i prvi trener Dragan Jović, zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije za gostoprimstvo, a Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta za podršku u radu:

Izabrane vesti

"Čast je da budemo na treningu sa paratekvondistima, borbenim i hrabrim sportistima koji su pravi primer svima. Odluka tima TSS-a da kad god je to moguće organizuje zajednički trening je jedan od načina da mlađe selekcije izvedemo na seniorski put koji je dug i zahtevan. Asocijacija se bavi vrhunskim sportom ali i decom."

Tradicionalno Orlovi u Nacionalnoj kući fudbala u Staroj Pazovi hvataju zalet za Svetsko prvenstvo u Mančesteru, za koji su počeli pripreme još 6. decembra 2018! Svetsko zlato u Engleskoj će braniti olimpijska prvakinja Milica Mandić. U Staroj Pazovi je, na zajedničkom treningu, imala posebnu ulogu sparing partnera paratekvondoista.
"Zaista uživam i mnogo sam srećna što sam sparing partner parasportistima. Raduje me što su sa nama i lepo je videti sve generacije na okupu. Dosadašnjim pripremama za Mančester sam zadovoljna, najteži deo smo odradili i sad radimo na finesama. Imam visoke ciljeve, svesna sam tereta koji nosim, ali idem sa istom željom kao da se prvi put borim na Svetskom prvenstvu", izjavila je Beograđanka.

Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka, koja je od početka ove godine osvojila šest medalja na test takmičenjima, zadovoljna je formom:
"Za Mančester je najvažnije je da smo svi zdravi. Posle napornih kondicionih priprema, ostalo je da sredimo detalje. Imali smo zaista odlične pripreme i priliku da treniramo sa iranskim reprezentativkama koje su prvi put u istoriji bile na pripremama van svoje zemlje."

Još jedna vlasnica svetskog zlata, Vanja Stanković,  oduševljena je inicijativom i realizacijom zajedničkih treninga.
"Svi zajedno smo na treningu sve uzrastne selekcije i parasportisti što nas sve čini jako srećnim. Parasportisti su sa nama što je I logično jer smo svi mi isti sport, svi smo mi tekvondo. Mančester se približava i uprkos umoru od priprema, sve će to doći na svoje mesto. Oosećam da sam spremna i nadam se da će sve biti u redu. Očekivanja su velika, ciljevi visoki, a meni je mnogo važna prva borba. Svi smo zaista mnogo, vredno i kvalitetno radili, imamo i mlađe takmičare koji su nam se pridružili u reprezentaciji i svi ćemo sigurno pružiti najbolje što možemo" poručila je Vanja Stanković.

(FOTO: TSS)


tagovi

Milica MandićParatekvondotekvondoDragan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara