Marko Radulović (©MN Press)
Marko Radulović (©MN Press)

Radulović skidao paučinu sa hrvatskog gola, Srbija "ugušila" napad evropskog prvaka

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 12:06

Uspešna generalna provera Delfina pred odlazak u Zagreb

Trebalo je da bude zvanična utakmica, da se igra u večernjem terminu. Odumili su od toga u Srbiji i Hrvatskoj, opredelili se za revijalnu utakmicu u kojoj su gotovo svi dobili šansu i rezultat nije bio u prvoj planu. Da jeste, da se uopšte računao u korist Srbije razlika ne bi bila mala - 13:8.

I Urošu Stevanoviću i Ivici Tucku meč je poslužio da bi videli na koga mogu da se oslone, da razreše dileme i vidi gde škripi. A, u napadu evropskog prvaka danas je škripalo u napadu. U prvom poluvremenu Barakude su bile bez gola, oštrica je načisto otupela.

Izabrane vesti

Drukčije je bilo sa Srbijom koju je predvodio kapiten Nikola Jakšić. Oporavio se od povrede koja ga je mesec dana odvojila od bazena, konačno zaigrao, međutim, ni ovoga puta u tandemu sa Dušanom Mandićem.

Levorukog bombardera nije bilo ni pored bazena, preskočio je generalku sa Hrvatima i to je briga koja mori Uroša Stevanovića. Ali, nema naznaka da će klasni šuter propustiti Evropsko prvenstvo.

Hrvatski napad bio je ugušen, tek u nasravku su Josip Vrlić i povratnik Luka Lončar počeli da prave razliku na dva metra i kod stative. Za to vreme olimpijski šampion je je pravio razliku u šutu spolja. Što sa centralne pozicije preko Marka Radulovića i Radomira Drašovića, što sa krilnih pozicija.

Selektor Uroš Stevanović večeras će preseći i odlučiti koga vodi na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje će se igeati od 5. do 16. januara. Srbija će u grupnoj fazi igrati sa Nemačkom, Izraelom i Maltom u Zagrebu.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara