Rafalna paljba Novog Beograda: Mandić potvrdio dolazak, kreće napad na Ligu šampiona sa drim timom

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 19:37

Velika pojačanja za tim Vladimira Vujasinovića

Pro Reko je trijumfom nad Ferencvarošem osvojio ovogodišnju Ligu šampiona za vaterpoliste. Italijanski predstavnik je na taj način opravdao ulogu favorita, ali će u sledećoj sezoni imati veliku konkurenciju u Novom Beogradu.

Spekulacije da srpski predstavnik u Ligi šampiona pravi drim tim, ispostavile su se tačnim. Srpski reprezentativci, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Strahinja i Viktor Rašović, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović Duško i Gojko Pijetlović i grčki reprezentativac Angelos Vlahupulos, u narednoj sezoni će nositi kapicu Novog Beograda.

Izabrane vesti

U kratkoj izjavi za Novosti, Mandić je potvrdio da će se preseliti u Beograd.

„Mogu da kažem da se vraćam u Beograd. Kod kuće je najlepše“, rekao je Mandić za Novosti

Novosti prenose da je Uprava Novog Beograda saopštila da će pored Mandića za Novi Beograd zaigrati Nikola Jakšić, braća Rašović, Strahinja i Viktor, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Angelos Vlahopulos, kao i braća Pijetlović, Gojko i Duško.

Novi Beograd će u naredne dve sezone biti domaćin, a samim tim i učesnik finalnog turnira Lige šampiona i nema nikakve sumnje da Vladimir Vujasinović sa ovom ekipom želi da napadne evropsku titulu.

Beogradski klub je nedavno poražen u finalu srpskog prvenstva i još nije poznato koji igrači će ostati u klubu. Kapiten Đorđe Filipović je završio karijeru, a izvesno je da u timu neće biti Miloša Ćuka, za koga je zainteresovan aktuelni šampion Srbije, Radnički. Očekuje se i od Kragujevčana da krenu u sklapanje tima za novu sezonu, a prvo pojačanje dobila je i Crvena zvezda, za koju je potpisao crnogorski reprezentativac, Stefan Pješivac. Izvesno je da će i Partizan, Šabac i Vojvodina pokušati da dovedu što bolje igrače.

Ogromno pojačanje za Novi Beograd biće Dušan Mandić, MVP finalnog turnira Lige šampiona. Srpski vaterpolista je 2009. godine došao u Partizan iz Primorca i sa crno-belima je osvojio tri titule šampiona Srbije, dva Kupa, Evrointer ligu, Ligu šampiona i Superkup Evrope. Od 2015. je nosio kapicu Pro Reka, sa kojim je četiri puta bio šampion Italije, osvojio je pet Kupova i u subotu Ligu šampiona.


tagovi

Dušan MandićDuško PijetlovićGojko PijetlovićVK Novi BeogradVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara