Ruskinje odnele bronzu i idu na Srbiju u borbi za OI

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.12.19. | 10:59

Laka pobeda Rusije - 33:28

Sjajan turnir odigrale su rukometašice Rusije na Svetskom prvenstvu, ali im je to bilo dovoljno samo za bronzanu medalju. U okršaju za treće mesto Ruskinje su nadigrale Norvešku i izborile se da i one budu na pobedničkom postolju – 33:28 (18:15).

Time je Rusija zlatu sa Olimpijskih igara u Riju i srebra sa Evropskog prvenstva iz Francuske prošle godine dodala i bronzu sa prvenstva sveta. A, bile su pulenke selektora Ambrosa Martina glavne favoritkinje za titulu, međutim, jedan slab dan, samo jedan poraz na celom turniru, od Španije u polufinalu, koštao ih je mesta u finalu.

Izabrane vesti

Norveška je u borbi za bronzu povela sa 3:0 i to je bilo sve od nje. Kada ih je Rusija „uhvatila“ na 7:7, meč je potpuno otišao na stranu Martinovih rukometašica, koje su imale i šest golova prednosti u drugom poluvremenu (23:17).

Najbolja igračica utakmice bila je Ana Vjahireva sa devet golova.

Utakmica za zlatnu medalju igraće se od 12.30 časova, a sastaće se Španija i Holandija.

Pobeda Rusije rešila je i pitanje sa kim će Srbija igrati u kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Sada je jasno da će u grupi biti Rusija, Srbija, Mađarska i Kina i sasvim su realne šanse da se pulenke Ljubomira Obradovića plasiraju na jedno od prva dva mesta, koja vode u Tokio 2020. godine.

Bio bi to veliki, istorijski uspeh rukometašica Srbije, kojih nije bilo na Igrama još od Seula 1988. godine.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara