Srbi u Tokiju, dan pretposlednji: Košarkašice ciljaju devetu medalju za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 19:43

Sve oči uprte u sastav Marine Maljković

Petak, 15. dan Olimpijskih igara bio je možda i najemotivniji za Srbe u Tokiju. Prvo je Jovana Preković, iz grupne faze krenula ka našem drugom zlatu u japanskoj prestonici i, logično prvom u karateu koji je od ovih Igara postao olimpijski sport. Onda su gotovo istovremeno odbojkašice protiv SAD propustile šansu da se primaknu na korak neverovatnom, zašto ne reći istorijskom dostignuću - objedninjenju evropske, svetske i olmpijske titule - dok naše košarkašice, takođe u polufinalu nisu uspele da se prbliže senzaciji i trijumfuju nad ženskim Drim timom.

Za suze radosnice osim neverovatne Jovane koja ne da "bije za medalju" nego za zlato jedinom najsjajnijem odličju koje joj je nedostajalo u trofejnoj kolekciji (bila je evropski šampion 2017. i svetski 2018.), potrudili su se vaterpolisti. Olimpijski šampioni su dva dana pošto su u četvrtfinalu deklasirali svetske prvake Italijane, na najlsađi način, golom Filipa Filipovića 20-ak sekundi pre kraja polufinala naplatili Špancima za sve poraze u prethdonim godinama i zaplivali ka borbi za zlato (nedelja, 9.00) koja će spustiti zavesu na sportski deo ovih Olimpijskih igara, nadamo se zlatnu za nas.

Izabrane vesti

A dan, odnosno jutro ranije, u subotu od 9 časova, naše košarkašice će u rerizi meče za treće mesto iz Rio de Žaneira, protiv Francuske, koju su enedavno pobedili u finalu Evrobasketa, pokušati da se domognu olimpijskog srebra drugi put uzastopno.

Od ostalih događaja u subotu sigurno da će najviše pažnje privući fiale košarkaša, prvo u istoriji koje će se odigrati pre meča za treće mesto, ali u kojem bi, Amerikanci se nadaju, mogli da sruše tradiciju, odnosno da prvi put osvoje olimpijko zlato na takemičenju u kojem su pretrpeli bap jedan piraz. I to baš od Frnacuza u grupnoj fazi.

A nekoliko sati kasnije Luka Dončić i saigrači će protiv Australije pokušati da evropskom zlato iz istanbula 2017. godine "pripoje" i olimpijsku bronzu.

Redosled takmičenja naših olimpijaca pretposlednjeg dana (termin je po našem vremenu, preuzeti sa zvaničnog sajta Olimpijskih igara u Tokiju):

09.00 košarkašice (meč za 3. mesto): Srbija - Francuska

Od ostalih zanimljivih događaja izdvajamo mečeve za medalje košarkaša, rukometaša i odbojkaša, vaterpolistkinja, trkačkim disciplinama u atletici i finale u fudbalu...

4.30: košarkaši - finale Francuska - SAD

6.30: odbojkaši - meč za bronzu Argentina - Brazil

6.40: vaterpolistkinje - meč za bronzu Mađarska Rusija

9.30: vaterpolistkinje - finale Španija - SAD

10.00: rukometaši - meč za bronzu Egipat - Španija

12.35: atlatičarke - finale u skoku u vis

12.45: atletičarke - finale u trci na 10.000 metara

13.00: košarkaši - meč za bronzu Soovenija - Asutralija

13.00: atletičari - finale u bacanju koplja

13.30: fudbaleri - finale Brazil - Španija

13.40: atletičari - finale u trci na 1.500 metara

14.00: rukometaši - finale Francuska - Danska

14.15: odbojkaši - finale Francuska - Rusija

14.30: atletičarke - finale u štafeti 4x400 metara

14.50: atletičari - finale u štafeti 4x400 metara



tagovi

tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara