Slavlje odbojkaša Olimpijakosa (©CEV)
Slavlje odbojkaša Olimpijakosa (©CEV)

Šta to bi?! Kvalifikant počistio trostrukog vezanog evropskog šampiona usred Pireja

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 22:02

Zaksa bi posle ovog poraza glatko mogla da ostane bez četvrtfinala

Kakva utakmica u Pireju! Jesu odbojkaši Zakse ove sezone u problemima, bore se sa povredama i raznim preprekama, ali teško da bi bilo ko mogao da očekuje da će tim iz kvalifikacija počistiti trostrukog uzastopnog evropskog šampiona.

Olimpijakos je to uspeo... Bacio je na kolena usred Pireja poljskog predstavnika - 3:0 (25:18, 25:19, 25:22), a baš ovaj meč mogao bi da košta Zaksu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Izabrane vesti

Naime, u grupi A Zirat je već obezbedio prvu poziciju sa skorom 5-0 i direktno ide među osam najboljih u Ligi šampiona, baš kao i svi ostali klubovi koji budu na prvom mestu. Drugoplasirani i najbolji trećeplasirani timovi otići će u plej-of za plasman u četvrtfinale. Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

U ovom trenutku je prolazak dalje u Ligi šampiona pod velikim znakom pitanja za Zaksu. Čak i u slučaju pobede u poslednjem kolu protiv Roselara, moraće Poljaci da osluškuju rezultat meča Zirat - Olimpijakos. Turskom predstavniku trijumf neće ništa promeniti u grupnoj fazi, ali svakako da bi mogao da mu donese bolji status kad se budu određivali nosioci za dalji tok takmičenja...

Olimpijakos će juriti pobedu da bi ostao u elitnom društvu, a Roselar će takođe pokušati makar da ostane u CEV kupu, tako da... Apsolutno neće biti lako Zaksi, koja će posle tri vezane titule biti pod velikim pritiskom u poslednjem kolu sledeće nedelje.

A kad je reč o večerašnjem duelu - sjajnu energiju su imali Grci. Taj tim se početkom sezone predstavio i u Beogradu, jer je u kvalifikacijama igrao protiv Partizana. Pričalo se tada da su dominantni jer je loša konkurencija, ali sada se pokazalo da mogu da se nose i sa najboljima.

Najbolji je bio Salvador Oliva, koji je u prvom setu servisima potpuno poremetio goste. Slao je bombe sa osnovne linije i bio najzaslužniji za dobar start. Kasnije je samo nastavio u tom ritmu... Skupio je 19 poena, uz napad 22-12 (55 odsto), dva bloka i pet as servisa. Mitar Đurić ga je pratio sa 11, dok je Tonček Štern imao deset.

U sastavu aktuelnog evropskom šampiona najbolji je bio Bartoš Bednorz sa 12 poena, Lukaš Kačmarek je doprineo sa deset.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

GRUPA A

Zirat Bank - Roselar 3:2

Olimpijakos - Zaksa 3:0



tagovi

OK OlimpijakosOK ZaksaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara