(Reuters)
(Reuters)

Svetska šampionka dugo bežala, ali hrabra Nina ipak ostala bez medalje

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.08.21. | 04:45

Naša bokserka nije uspela da se plasira u polufinale i pored odlične borbe

Poslednja prepreka Nini Radovanović ka olimpijskoj medalji bila je prevelika. Svetska šampionka Hsjao Ven Huang nije blistala, daleko od toga. Iako desetak santimetara viša od naše bokserke, uspešnom defanzivnom taktikom, konstantno se izvlačeći iz klinča, čekajući priliku da krošeima sakuplčja poene, uspela je da se dopadne sudijskoj petorci i da se plasira u polufinale.

Bez obzira što je ispred sebe imala rivalku koja zna kako se osvajaju medalje, i to one nasjajnije Nina je od starta krenula hrabro i agresivno. Diktirala je tempo, trudila se sve vreme da pronađe pokotine u gardu Huang, koja se neretko povlačila pred atacima naše bokserke. U prvoj riundi se činilo da bi Srpkinja možda i do iznenađenja. Međutim, sudije su smatrale da je Tajvanka dobila taj period borbe.

Izabrane vesti

Slično je bilo i u drugoj rundi. Nina je napadala, Huang se povlačila, ali je znala kada da zada udarac, pa je posle šest minuta bilo jasno da naša takmičarka mora još žešće da krene u trećoj rundi ne bi li ubedila sudije da ima kvalitet bar za bronzanu medlaju.

Ipak, iskusna Tajvanka se i u ta tri minuta prilično čuvala, praktično čekajući da se čuje poslednji gong. Na kraju joj je to i uspelo. Prošla je u polufinale, a Nini za utehu ostaje da je sve borbe u Tokiju odradila odlično i pobrala simpatije ljubitelja boksa u Srbiji.


tagovi

boksNina Radovanovićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara