Tata Nurmagomedov dao uslove za revanš Habiba i Makgregora

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 16:07

"Teoretski, taj meč bio mogao da bude održan"...

Pre nekoliko dana Konor Makgregor, nekada veliki šampion UFC-a najavio je usred Moskve povratak u oktagon, a potom u svom stilu isprozivao sadašnjeg šampiona, Habiba Nurmagomedova očigledno u nadi da će mu ovaj ponuditi revanš. 

Za one koji su poslednjih godina živeli na Marsu, u pitanju su dva vrhunska MMA (mešovite borilačke veštine) borca, jedan iz Dagestana, a drugi iz Irske. Dagestanac je već duže vreme apsolutni šampion UFC-a u lakoj kategoriji, a pretposlednja odbrana trona mu je bila prošle godine u ovo vreme upravo protiv Makgregora. A završila se tako što je ruski fajter prvo udavio Irca, a potom i uleteo i njegov ugao da se razračuna sa sekundantima koje je smatrao jednako krivim za prozivanje pred meč u Las Vegasu na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Izabrane vesti

Takva mržnja retko se viđa čak i u borilačkim sportovima, ali je baš zato skrenula ogromnu pažnju javnosti. Svesni toga, mnogi sanjaju da se njih dvojica ponovo ukrste, iako Makgregor definitivno nije neko ko bi mogao da zaustavi nepobedivog Habiba.

To isto misli i Habibov otac koji mu je ujedno i trener, ali i čovek koji daje poslednju reč kada je u pitanju karijera sina. Iskusni i uvek veoma staloženi Abdulmanap ipak je otvorio mala vrata za eventulani revanš, iako je to trenutno u domenu naučne fantastike.

"Konora čeka težak meč sa Islamom Mahačevom koji je uništio sve na svom putu, a cilj mu je titula. Verujte mi, Konoru ću biti veoma teško da se vrati u trku...", jasan je Nurmagomediov senior,"Teoretski, taj meč bio mogao da bude održan i to samo ako dva borca koji imaju pravo da izazovu Habiba za šampionski pojas odbiju da dođu u Rusiju. To je jedna od opcija."

O tome šta misli o ponašanju i formi Makgregora, iskusni Dagestanac je bio veoma iskren:
"Konor se ponovo glupirao, pravio šou, izigravao klovna, ali to nije ništa novo od njega. Pa za poslednje tri i po godine nije nikoga pobedio! Samo priča i priča, a ne radi. Potpuno je ispao iz forme tako da bi sada doživeo blamažu od svakog malo boljeg borca. I mladi borci su sada stigli i traže svoj prostor...".

Kako sada stvari stoje, Makgergor će dobiti revanš samo ako postane legitimni izazivač, a za to mu treba nekoliko pobeda. Mada, para vrti gde burgija neće, a ovo bi bio meč koji bi doneo milione, a u Americi, odakle je UGF organizacija, u tom slučaju je sve moguće.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara