Rukometaši Vojvodine (©ARKUS liga)
Rukometaši Vojvodine (©ARKUS liga)

Voša nastavlja da gazi na četiri fronta: Iz Aranđelovca sa +16

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 20:58

Kup Srbije: Novosađani lako dobili Šamot u gostima sa 33:17 u četvrtfinalu i zakazali duel sa Radničkim u Kragujevcu 5. aprila

Lale ne staju. Rukometaši Vojvodine izborili su polufinale Kupa Srbije pošto su u četvrtfinalu bili bolji od Šamota u Aranđelovcu sa 33:17. Protivnik četi Borisa Rojevića u polufinalu biće Radnički, a meč se igra u Kragujevcu 5. aprila. U drugom polufinalu u Pančevu snage će da odmere Dinamo i Partizan.

Razlika u klasi bila je vidljiva od starta meča. Imao je domaćin vođstvo od 4:3, ali u nastavku kvalitet crveno-belih je došao do izražaja. U prvom poluvremenu je odličan na golu bio Nikola Arsenić koji je proglašen za igrače utakmice.

Izabrane vesti

Na startu drugog poluvremena gosti su imali čak +15 (23:8). Rojević je do kraja meča raspodelio minutažu na sve igrače. Najefikasniji su bili pivotmeni Vojvodine. Reprezentativac Srbije Luka Rogan je postigao sedam, a iskusni Živan Pešić pet golova. Po četiri puta su mrežu Aranđelovčana zatresli Marko Vasić, Darko Milenković i Gregor Ocvirk, a tri Belorus Baris Puhovski. Kod domaćina, Krejović i Leković su po tri puta pogodili metu.

Manje od 24 sata od ovog meča, Novosađane u četvrtak (18.00) očekuje meč SEHA lige u Bitolju protiv Eurofarm Pelistera. Na tom meču, Lale će igrati u kombinovanom sastavu. U prva dva kola regionalnog takmičenja, srpski šampion je na Slanoj bari pobedio učesnike grupne faze Lige Evrope, Nekse i Eurofarm Pelister.

Voša nastavlja bitku na četiri fronta jer osim Arkus lige, gde je lider posle 17 kola, ovog meseca je očekuje i dvomeč u četvrtfinalu EHF kupa sa slovenačkim Gorenjem iz Velenja.



tagovi

RK VojvodinaRK ŠamotBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara