Vreme je za prvu pobedu u Ligi šampiona: Celje u Zagrebu uvek sa belom zastavom

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.11.19. | 08:53

U komšijskom duelu u osmom kolu rukometne Lige šampiona ekipa Veselina Vujovića juri premijerno slavlje u eliti. Tradicija uz hrvatskog šampiona

Pre samo četiri dana Celje i Zagreb su igrali neizvesnu utakmici u Zlatorogu. Na kraju je domaćin slavio sa 24:22. Četiri dana kasnije isti timovi, samo na parketu zagrebačke Arene igraće revanš (četvrtak, 18.00). Oba tima će do kraja grupne faze boriti za šesto mesto u Grupi A koje vodi u prvu nokaut fazu rukometne Lige šampiona.

Trenutno, to mesto je rezervisano za slovenačkog šampiona, ali Zagreb koji sa klupe predvodi legenda svetskog rukometa Veselin Vujović ima šansu da spasi sezonu u evro eliti. Nekadašnji šampion Evrope je godinama u krizi. Ima samo bod iz sedam kola, ali i dalje tinja nada da druga runda takmičenja nije nedostižna.

Izabrane vesti

Tradicija je na strani Zagreba, koji nikada nije poražen od Celja na svom terenu. Biće ovo 22. meč ovih rivala, a najbolji slovenački tim nije izgubio u prestonici Hrvatske u Ligi šampiona davne 2001. godine, kada je bilo nerešeno.

Zagreb je jedini bod ove sezone u evro eliti osvojio u Norveškoj u Elverumu, dok je kod kuće doživeo tri ubedljiva poraza od favorita u grupi Barselone, Pari Sen Žermena i Segeda. Problem Zagrepčana je napad koji postiže najmanje golova u Ligi šampiona. Na sedam utakmica postigli su samo 158 golova, što je u proseku očajnih 22,5.

Zagreb bi se u slučaju pobede uključio u trku za šesto mesto. Celje nema ni bod u gostima. Ima sva tri poraza, a jedine dve pobede slovenački šampion je ostvario pred svojim navijačima protiv Elveruma i Zagreba. Očekuje se opet tvrda utakmica sa malim brojem pogodaka, a malu prednost dajemo domaćinima.

Jedan od najiskunijih u timu Zagreba, desno krilo Zlato Horvat veruje u prvu pobedu.
Imali smo priliku u Celju, ali na kraju je nedostajalo koncentracije u napadu, ali i četiri, pet grešaka u odbrani i golovi koje nije trebalo da primimo. Ferlin je dobro branio, ali ipak nismo promašili toliko zicera kao u Elverumu. Mislim da rastemo kao tim i da ćemo se na kraju izvući iz ove teške situacije i biti bolji od Celja u međusobnim susretima. Nije lako, ali imamo to što imamo i mislim da će to do kraja sezone biti dobro“, rekao je Horvat za Jutarnji list.

Sistem takmičenja u Ligi šampiona je isti kao i prethodne sezone. Iz prve dve grupe najbolji tim ide direktno u četvrtfinale, dok ekipe od drugog do šestog mesta odlaze u osminu finala. Iz slabijih grupa C i D po dva najbolja tima igraće u baražu za osminu finala.

Titulu brani Vardar koji je prošle sezone u Kelnu pobedio u finalu Vesprem.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:00 7834 Zagreb - Celje ki 1 1,55
Ukupna kvota1,55

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Četvrtak
18.00: (1.55) Zagreb (8.50) Celje (2.95)

Subota
20.00 Barselona - Alborg

Nedelja
17.00: (1.15) PSŽ (12.0) Flenzburg (6.75)
19.00 Elverum - Seged

GRUPA B

Sreda
Porto – Kil 29:30 (16:14)

Subota
17.30 Vesprem – Meškov Brest
18.00 Vive Kjelce – Vardar

Nedelja
19.00 Monpelje - Motor

GRUPA C

Sreda
Tatran Prešov – Sporting L. 22:37 (10:16)

Nedelja
17.00 Eurofarm Rabotnik – Savehof
17.00 Rihiman Koks - Bidasoa

GRUPA D

Sreda
Kristijanštad – Dinamo B. 29:29 (16:17)

Subota
14.00 Čehovski Medvedi – Gudme

Nedelja
19.00 Kadeten – Visla Plock

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara