Andrija Prlainović (©Reuters)
Andrija Prlainović (©Reuters)

Andrija Prlainović: Naklon do poda ovim momcima! Jedna od najvećih pobeda u istoriji

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.07.23. | 16:02

Dvostruki olimpijski šampion oduševljen zbog trijumfa nad Italijom…

Treba biti iskren i priznati – malo ko je verovao da će se srpski vaterpolisti plasirati u polufinale Svetskog prvenstva. Reprezentacija je podmlađena, selektor promenjen, javili su se problemi u klupskom vaterpolu, pa nije bilo ni pompeznih najava.

Srpska reprezentacija je otputovala u tišini u Fukuoku, pretrpela poraz na startu od Španije, a zatim se zajgrejala protiv Južne Afrike i uzela meru Crnoj Gori, Japanu i – Italiji. Svetski vicešampion pao je posle peteraca, Delfini su otišli u polufinale, a veliki trijumf nove generacije oduševio je Andriji Prlainovića.

Izabrane vesti

Dvostruki olimpijski šampion je među prvima čestitao momcima koje pobeda deli od medalje, prve svetske posle šest godina.

“Naklon do poda ovim momcima. Po meni, ovo je jedna od najvećih pobeda za naš vaterpolo u istoriji. Svaka vam čast!”, napisao je Andrija Prlainović na Instagramu.

Andrija Prlainović se oprostio od državnog tima posle Tokija, osvojio je dva olimpijska zlata i preko 30 medalja sa Srbijom. Petostruki je evropski šampion, dvostruki svetski, a ima i sijaset medalja u Svetskoj ligi, Svetskom kupu i jednu sa Mediteranskih igara. Čak 23 puta je sijalo zlato oko vrata velikog šampiona.



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara