(©Starsport)
(©Starsport)

Angelina Topić treća u Parizu! Pao državni rekord Srbije u skoku uvis

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.06.23. | 22:28

Na mitingu Dijamantske lige preskočila visinu od 197 centimetara…

Još na Evropskom prvenstvu u Minhenu bilo je jasno – srpska atletika ima svetlu budućnost. A, u Parizu je stigla samo još jedna potvrda.

Zlatna devojčica Angelina Topić ruši rekorde. Na red su ponovo došli lični i državni u seniorskoj konkurenciji. Na mitingu Dijamantske lige letela je preko 197 centimetara i osvojila treće mesto.

Izabrane vesti

Angelina Topić je tako nadmašila svoj skok iz 2022. godine, koji je iznosio 196 centimetara. Tu visinu preskočila je u Gradu svetslosti u trećoj seriji. Kakav dan za srpski sport u Parizu… Prvo plasman Novaka Đokovića u finale Rolan Garosa, a sada i pad državnog rekorda u skoku uvis.

Nije uspela bronzana sa kontinentalnog prvenstva za juniorke u Minhenu da leti dva metra, tri puta je rušila lestvicu. No, bilo je to dovoljno da se popne na pobednički podijum. Zlato na mitingu Dijamantske lige uzela je australijaska atletičarka Nikola Olislagers, dok je drugoplasirana sa preskočenom identičnom visinom kao Angelina bila Vašti Kaningem iz Amerike.

Srpska tinejdžerka je pre no što je preskočila 197 centimetara bez ikakvih problema iz prve letela iznad 183, 187, 191 i 194 centimetara. Iza Angeline Topić ostale su Irina Geraščenko, Morgan Lejk, Julija Levčenko


tagovi

Angelina TopićSkok uvis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara