""
""

Asmir Kolašinac: Razmišljam da prekinem!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 13:18

"Ovo su ispodprosečni rezultati za mene", rekao je naš rekorder u bacanju kugle koji sleeće sedmice ide na operaciju

Vidno razočaran pojavio se Asmir Kolašinac pred novinarima posle eliminacije sa Prvenstva Evrope u atletici. Noje mu lako. Po najmanje dva osnova. Em nije uspeo da prebaci kvalifikacionu normu i plasira se u finale, em ga i dalje muči povreda zbog koje mora na operaciju.

Poseldično tome, otkrio je da već razmišlja o kraju karijere!? U 32. godini.
Toliko je težak trenutak da već razmišljam o prekidu karijere”, rekao je Kolašinac, a kad su novinari u Beogradskoj areni pokušali da ga ohrabre rečima da ne donosi odluke vruće glave, samo je slegao ramenima. "Ne znam šta bih vam rekao".

Izabrane vesti

U kvalifikacijama bacanja kugle bacio je “samo” 19,96 metara. Čak 54 centimetra ispod kvalifikacione norme. Uz dva prestupa. Tek je 11. u ukupnom poretku. A očekivala se borba za medalju, međutim, protiv povrede se nije moglo.
Najkraće rečeno: nisam uspeo da se izvučem. Razočaran sam. Žao mi je svih koji su mnogo očekivali od mene... Niz grešaka sam napravio, u poslednje dve sedmice. Uprkos dve blokade koje sam primio, bol nije nestao. To ne možete da ignorišete, telo se podsvesno grči”.

O povredi se malo znalo, ali se ona ispostavila nepremostivnom preprekom.
Upravo zbog toga, nisam uspeo da proizvedem potrebnu brzinu kako bi hitac otišao dovoljno daleko. Ne bih dužio, kako ne bi kvario raspoloženje onima koji tek trebaju da nastupaju. Baš sam razočaran. Sedam, osam dana smo pokušavali da otklonimo bol u prepone. U pitanju je upaljeni nerv, to smo tek na kraju shvatili. Probali smo sa blokadom pre tri dana, koja “drži” tri dana, onda i sa lokalnom anestezijom pred start takmičenja, ali sam tokom zagrevanja i dalje osećao bol. Odlučili smo se za još jednu blokadu, između prve i druge serije, međutim, ni to nije pomoglo. Ovo su ispodprosečni rezultati za mene, a i pored svih bolova ne mogu da shvatim da nisam mogao da bacim preko 20 metara.”

Od tri pokušaja u kvalifikacijama, naš rekorder je uspešan hitac imao samo u prvoj seriji. U drugoj je prestupio, a u trećoj bacio kuglu pored zaštitne ograde. A da je bio precizniji ušao bi u finale.
“Ma, gde je bio odličan treći hitac kad sam ga bacio pored terena. Dobro sam bacio kuglu, ali prestup je prestup. Može da bude i 24 metra, novi svetski rekord, ali opet je prestup. I ranije sam bio pod ogromnim pritiskom, ali sam zbog spomenutih povreda prvi put izgubio veru u sebe. Očekivao sam da mogu da uđem u finale, barem i sa jednom nogom, ali... Videćemo, kako će se sve razvijati u narednim danima, ali mislim da ću već u utorak, sredu biti na operacionom stolu”, dodao je Asmir Kolašinac.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

ep u atleticibacanje kugleatletikaAsmir Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara