Atanasijević, Ivović i Podraščanin (CEV)
Atanasijević, Ivović i Podraščanin (CEV)

Atanasijević: Moramo da budemo realni, četvrto mesto je naš trenutni maksimum

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 16:46

„Sigurno da nam nije lako i da osećaj nije sjajan kad se u Srbiju vratiš bez medalje“, rekao je odbojkaš Srbije

Sleteli su Orlovi danas oko 13 časova u Beograd. Pognute glave, tužni izrazi lica - nije bilo razloga za osmehe... Četvrto mesto na Evropskom prvenstvu nikoga ne može da usreći, posebno ne ekipu koja je na prethodnom šampionatu podigla zlatni pehar. Uvek raspoloženi Aleksandar Atanasijević ovog puta je pričao potpuno ozbiljnim tonom.

Izabrane vesti

Sigurno da nam nije lako i da osećaj nije sjajan kad se u Srbiju vratiš bez medalje, koja je bila primarni cilj. Međutim, moramo da budemo realni i svesni da je u ovom trenutku ovo naš maksimum“, rekao je Atanasijević. „Bilo je tamo ekipa koje su bile mnogo bolje od nas. Eto i ta Italija koja je najveće iznenađenje - odigrali su momci neverovatan turnir. Ostaje nam da idemo dalje, da u klupskim sezonama dignemo formu i da sledeće godine dođemo što spremniji za reprezentativne obaveze“.

Odbojkašima se lepo namestio žreb u nokaut fazi, ali ovog puta nisu to uspeli da iskoriste. Poraženi su u polufinalu od Italije, a u meču za bronzu od Poljske. Danas je bilo teško objasniti šta je bilo potrebno da se promeni da bi takmičenje imalo drugačiji rasplet.

Nedostajalo je mnogo toga. Izgubili smo u grupi od Poljaka jedan veoma bitan meč. Kasnije smo odigrali lošu utakmicu protiv Turske, posle u polufinalu i meču za treće mesto nismo bili na našem nivou. Nismo bili na nivou kao pre dve godine, kada smo zaista igrali srcem. Ostaje taj žal, možda smo mogli više. Ali zaista smo dali sve što smo imali i ovo je trenutno, ponoviću, naš maksimum“.

Iz prvenstva Italije naši odbojkaši veoma dobro poznaju mlade Azure, ali to im nije bilo od pomoći u spremanju taktike protiv njih.

Znali smo da su oni ekipa koja može da iznenadi. Igrali su sjajno od prvog do poslednjeg trenutka. Ekipno neverovatno. Kao što smo mi bili iznenađenje pre dve godine, tako su oni sada. Možda ti igrači pojedinačno nisu sam svetski vrh, ali su kao tim bili neverovatni, sa novim trenerom De Đorđijem koji je napravio da to izgleda neverovatno. Đaneli je bio fantastičan, Mikjeleto ima samo 19 godina, a sam je krem odbojke, obećava najviše na svetskom nivou“.

Ovaj turnir je, baš kao i žensko prvenstvo, imao veoma čudan raspored. Trajao je veoma dugo, bilo je pauza od tri i četiri dana, a onda su poslednji mečevi bili potpuno zgusnuti. Orlovi su polufinale igrali u subotu u 21 čas, a onda za bronzu sutradan od 17.30.

Tako je bilo i drugima. Nema razloga da tražimo opravdanja. Imali smo dobar put, otvoren do finala. Možda smo se mi opustili previše i potcenili Italiju. Znamo dobro te momke, znamo da smo individualno bili jači. Ali videli smo kako su oni odigrali i finale kasnije, i nas su iznenadili, potpuno su zasluženo osvojili titulu“, zaključio je Aleksandar Atanasijević.



tagovi

Aleksandar Atanasijevićevropsko prvenstvo za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara