Sander Sagosen (©Reuters)
Sander Sagosen (©Reuters)

Balkanski obračun u Zagrebu, Šoštarićev debi protiv autsajdera, Sagosen ruši nepobedivost Kila

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 12:23

EHF Liga šampiona: Eurofarm Pelister gostuje danas (18.45) u hrvatskoj prestonici i traži prve bodove ove sezone. Derbi u Trondhajmu gde stiže ranjeni Kil (18.45)

Hrvatski šampion Zagreb najbolje gura od regionalnih timova u Ligi šampiona. Dok Celje i Eurofarm Pelister ređaju poraza, nekadašnji prvak Evrope je sakupio već tri boda u četiri utakmice i u konkurenciji je za nokaut fazu.

Posle lošeg starta i smene Slavka Goluže, Andrija Nikolić je bio privremeni kormilar, a na klupu je seo iskusni stručnjak Nenad Šoštarić, koji je dosad vodio žensku reprezentaciju Hrvatske.

Izabrane vesti

On će imati debi na klupi danas (18.45) kada u zagrebačku Arenu stiže makedonski šampion Eurofarm Pelister, koji nema ni bod u Grupi A. Biće obo duel i srpskih reprezentativaca. Jedan do najbojih igrač Zagrepčana je Miloš Kos. Momak iz Kozarske Dubice, koji se opet našao na spisku Tonija Đerone za prijateljske utakmice sa Slovenijom, prošle nedelje je golom u poslednjoj sekundi doneo veliki bod svom timu protiv Olborga.

Na drugoj strani su Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević, dok je treći Srbin, Darko Stevanović, u drugom planu na startu sezone. Prošle nedelje nije bio ni u protokolu u Parizu kada je Pelister pružio žestok otpor snažnom Pari Sen Žermenu.

Domaćin je favorit. Pao je prošlog meseca i norveški Kolstad, pa se diže forma Zagrepčana.

Pogledao sam njihovih par utakmica. Evidentno je da su im prva dva susreta s Kolstadom i Olborgom bila nešto lošija i da su se tu još tražili te da su zato i poraženi velikom razlikom. Već protiv Kiela i PSŽ-a, uprkos porazima, možemo reći da su odigrali vrlo korektne utakmice. Ekipa je to koja je i ove godine opet skupila par novih iskusnih igrača poput Lesjaka na golu, Radivojevića na desnom krilu, Borzaša, Tajnika koji je stigao iz Gorenja… Dobar su spoj kvalitetnih stranaca i dobrih mladih Makedonaca. Od domaćih igrača prvo ime je kružni napadač Žarko Peševski na kojega koga guraju puno lopti i to je jedan segment njihove igre na koji ćemo morati obratiti pažnju”, rekao je Šoštarić za klupski sajt i dodao:

Zagreb priznaje samo pobednike. Međutim, isto tako znam da će ova publika znati da nagradi one koji će se boriti do kraja, koji će se na svaku loptu bacati na glavu i koji će figurativno rečeno da umiru za boje kluba. Samo takvim pristupom možemo i dalje puniti Arenu i samo tako će nam svima biti puno bolje”, istako je stručnjak koji je pre tri godine sa rukometašicama Hrvatske osvojio brozanu medalju na Evropskom prvenstvu.

18.45: (1,40) Zagreb (8,50) Eurofarm Pelister (3,60)

Kil posrće u Bundesligi, ima već četiri poraza, ali u Ligi šampiona ima maksimalan učinak. Samo još Barselona u Grupi B ima sve trijumfe. Zebre putuju u Trondhajm protiv Kosltada, norveškog projekta čija je prva zvezda Sander Sagosen u protekle tri sezone igrač velikana s Balitka.

18.45: (2,05) Kolstad (8,00) Kil (2,05)

Norvežani su prošle nedelje pregazili Pik Seged na svom terenu, a pre toga su poniženi u Zagrebu. Osciliraju mnogo, ali su na svom terenu mnogo bolji, pa imaju ulogu blagog favorita protiv nemačkog šampiona. Filip Jiha i dalje ima podršku čelnika Zebri, ali počela je da mu se ljulja klupa posle neuspeha u domaćem šampionatu.

Vicešampion Evrope Kjelce je u krizi. Slab početak za četu Talanta Dujšebajeva, ima već dva poraza pred dolazak PIK Segeda (20.45). Problemi s povredom golmana Andreasa Volfa uticali su na slabije rezultate plavo-žutih. Mađarski vicešampion je i ove sezone skroman tim, stagnira već dugo. Čeka se totalna rekonstrukcija narednog leta kada dolazi na klupu švedski stručnjak Mihael Apelgren koji sada vodi Savehof.

20.45: (1,55) Kjelce (8,50) Seged (2,95)

Vesprem i Magdeburg su veliki favoriti na svojim terenima protiv Visle iz Plocka, odnosno Porta.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA A

Sreda

PSŽ - Olborg 33:30 (15:14)

Četvrtak

18.45: (2,05) Kolstad (8,00) Kil (2,05)

18.45: (1,40) Zagreb (8,50) Eurofarm Pelister (3,60)

20.45: (1,55) Kjelce (8,50) Seged (2,95)

GRUPA B

Sreda

Celje - Barselona 31:37 (17:22)

GOG Gudme - Monpelje 32:27 (16:18)

Četvrtak

18.45: (1,20) Vesprem (11,0) Visla Plock (5,60)

20.45: (1,17) Magdeburg (12,0) Porto (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaVespremRK KolstadRK KilRK ZagrebRK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara