Ivan Basara (©MN Press)
Ivan Basara (©MN Press)

Basara promašio drugu Zvezdinu pobedu u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 21:08

Crveno-beli u 9. kolu remizirali sa Steauom u Beogradu

Propustili su vaterpolisti Crvene zvezde najbolju priliku da upišu drugu pobedu u Ligi šampiona. Niz od sedam poraza su prekinuli, ali u derbiju začelja nisu slavili. Steaua iz Beograda nosi bod, a Ivan Basara mogao je po ko zna koji put ove sezone da izraste u heroja, ali u poslednjoj sekundi nije uspeo da savlada rumunskog golmana - 10:10 (3:3, 3:2, 3:2, 1:3).

Na Dorćolu je bilo evidentno da vaterpolisti Crvene zvezde posle događaja koji su obeležili minuli vikend nisu sto odsto glavom u utakmici, da im misli lete i zbog toga su plaćali cenu. Ni dobar početak i dva gola prednosti nisu ohrabrili crveno-bele, jedna sitna greška bila je dovoljna da se Steaua vrati i unese nemir.

Izabrane vesti

Vuk Milojević nije se libio da potegne na startu utakmice. Tri puta je opalio sa desnog krila i tek iz trećeg pokušaja probio led. Lucidnim šutom, perfektnim lobom Ivan Basara postigao je prelep gol, a Zvezdi je u fazi defanzive glavobolju zadavao Aleksandru George na liniji od dva metra. Steauu je pokrenuo izboren korner u poslednjoj sekundi, jer je mladi golman Vladimir Mišović potonuo. Počeo je da niže grešku za greškom. Bes nije mogao da sakrije...

Skliznula je Mišoviću lopta preko ruke, završila je u mreži, a da sve bude gore po izabranike Mirka Vičevića lopta je posle šuteva Basare i ostatka tima u nekoliko navrata plesala po imaginarnoj gol-liniji i nije htela preko nje. Tako su bar tvrdile sudije, a sa tim nipošto nisu odobravali Zvezdini vaterpolisti.

Miloš Vukićević (©MN Press)Miloš Vukićević (©MN Press)

Patila je Zvezda u prvom poluvremenu, nije postojala ideja u napadu, a i kada su situacije dobro čitane, zakazivala je realizacija. Bitan faktor u očuvanju plusa i minimalnog vođstva bio je Gavril Subotić. Šutem sa distance probio je barijeru, svezao je dva gola, a kapiten Miloš Vukićević i Milojević su doneli Beograđanima “plus tri”.

Timove koje odlikuje stabilnost ta razlika na semaforu bi opustila i proizvela bi bolja rešenja i mirnoću, ne i Zvezdu. Nebrojeno puta ove sezone pokazalo se da nijedan plus ne garantuje crveno-belima mirnu završnicu. Sve su u stanju da prospu. To je postalo pravilo, a izuzetak se nije dogodio ni protiv Rumuna. Povela je Zvezda 9:7, napravila brdo grešaka, ali i sudije su brojnim isključenjima olakšale Steaui da stigne do preokreta.

Nanizala je Steaua tri gola, Andrej Neamtu je inicirao seriju, nadovezali su se Vlad Luka Georgesku i Andrej George, i tek posle potpune kontrole utakmice Mirko Vičević zatražio je tajm-aut. Na 24 sekunde do kraja kapiten Miloš Vukićević pokupio je odbitak, sproveo ga u mrežu i doneo Zvezdi izjednačenje. Izvršili su presing vaterpolisti Crvene zvezde, osvojili su loptu i posle novog tajm-auta imali šut za pobedu, ali je golman Steaue ukrotio loptu. Zaustavljen je Ivan Basara, oklevao je sa šutom Subotić, koji je možda bio i u boljoj poziciji.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 9. KOLO 

GRUPA A

Utorak

Olimpijakos - Breša 5:8

Sreda

19.00: Radnički Kragujevac - Barseloneta

19.00: Jadran Split - Ferencvaroš

19.45: Novi Beograd - Dinamo Tbilisi

***kvote su podložne promenama


GRUPA B

Utorak

Špandau - Marselj 7:13

OSC BUdimpešta - Jug Dubrovnik 10:15

Crvena zvezda - Steaua Bukurešt 10:10

Pro Reko - Hanover 18:3



tagovi

Gavril SubotićMirko VičevićLiga šampiona u vaterpoluVK SteauaVK Crvena zvezdaVladimir MišovićIvan Basara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara