""
""

BET INFO, VN Monaka: Gas, pa kroz tunel do Ferarijeve sigurice

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.17. | 09:47

Kladilački kajmak se u Monte Karlu po svoj prilici skida Skuderijinom špahtlom. Fetel vredi kvote 1,75, Rajkonen 2,40, a Hamiltona ni čudo ne može izbaci na površinu zbog očajne 13. startne pozicije

Usko nam ga skroji Monako. Nismo blesavi pa da se u klađenju bavimo oktanskim emocijama. Najavismo već, a i obistinilo se da je Mercedes trapava sprava za ulice Monte Karla. To baca u prvi plan Kimija i Fetela... Nemac je ipak nešto izvesniji kladilački kandidat za pobednika današnje trke od Finca koji ima prvu pol-poziciju posle 2008. kada se poslednji put našao u prvom planu pred početak trke.

Izabrane vesti

U ŠTA GOD DA VERUJEŠ NA VN MONAKA, MOZZART KVOTE SU TU DA OVERIŠ SVOJA IGRAČKA UVERENJA!

Ponovo povlačimo kladilačku kočnicu, jer u Monte Karlu ništa nije potpuno sigurno. Idemo zato sa predlozima uz pretpostavku da ništa neće krenuti po zlu za Skuderiju. Zato podvucimo da pobeda Sebastijana Fetela danas u MOZZARTU vredi koeficijenta 1,75, dok bi Kimijev plasman na podijum, odnosno igra od (1-3) uz nešto sreće za ledenog Finca mogla da se opredmeti kroz kvotu 1,20.

Dobro, na startu smo napomenuli da Merecdes AMG Petronas ima gabaritne muke. Muči ih preveliko međuosovinsko rastojanje, ali i gume. Luis Hamilton je zbog njih zaglavio na 13. startnoj poziciji, pa bi dolazak bilo kakvog tipa na njega bilo čudo nad čudima. Valteri Botas je nekako uspeo da dođe do treće startne pozicije koja bi u mogla da vredi MOZZART kvote 1,60 pod uslovom da se Mercedesov novajlija bez oštećenja dovuče do cilja i dođe do bilo kog mesta na podijumu, tip (1-3).

Pozadinska bitka će se sasvim sigurno voditi između Valterija Botasa, Maksa Verstapena i  Danijela Rikarda. Zebi se od mladog Holađanina. On bi kao besan pas mogao da napravi karambol pokuša li neki rizičan manevar na 78 krugova dugoj trci za VN Monaka. Ipak, napomenimo da bi se u nekoj trenutno veoma nezahvalnoj prognozi moglo očekivati da će Red Bulovi takmičari žestoko napasti jedini Mercedes u drugom startnom ešalonu. Zato nije suludo verovati ni u plasman Danijela Rikarda na podijum pod uslovom da Verstapen ustukne pred zidom koga se plaši zbog neprijatnih iskustava od prošle sezone.

*Kvote koje su navedene u tekstu bile su aktuelne u trenutku objavljivanja. Promene u listi su moguće do termina održavanja takmičenja

GENERALNI PLASMAN

1.Sebastian Fetel (Ferari) 104

2.Luis Hamilton (Mercedes) 98

3.Valteri Botas (Mercedes) 63

4.Kimi Rajkonen (Ferari) 49

5.Danijel Rikardo (Red Bul ) 37

6. Maks Verstapen ( Red Bul) 35

7. Serhio Perez (Fors Indija) 34

8. Estaban Okon (Fors Indija) 19

9. Filipe Masa (Vilijams) 18

10. Karlos Sajnc (Toro Roso) 17

PLASMAN KONSTRUKTORA

1.Mercedes AMG Petronas 161

2.Skuderija Ferari 153

3.Red Bul 27

4.Fors Indija 53

5.Toro Roso 21

POBEDNICI VN MONAKA

2016. Luis Hamilton (Mercedes)

2015. Niko Rozberg (Mercedes)

2014. Niko Rozberg (Mercedes)

2013. Niko Rozberg (Mercedes)

2012. Mark Veber (Red Bul)

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

bet infoDanijel RikardoFerariFormula 1Kimi RajkonenLuis HamiltonMaks VerstapenMercedesRed BulSebastijan FetelVN Monaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara