Komentari na vest

Bez Srpkinja u najboljem timu Lige šampiona: Egonu najbolji korektor, Ozbaj dizač

P

Pobeda je resenje

pre 11 meseci

Ovako bi trebalo da ide Tijana Boskovic,Paola Egonu,Izabela Hak,Melisa Vargas.
s

strucni ugao

pre 12 meseci

Ljudi, svi volimo svoje, ali, realno, Tijana nije uzela nista u ovih sedam/osam godina u Turskoj. A Egonu je u Italiji uzimala sve. Neko gleda samo reprezentaciju. Pa to je ogranicen broj utakmica godisnje plus cinjenica da u tim takmicenjeima svi, pa i Boskovic, ima vrhunske saigrace. Ali, u klubu se vidi - ili jesi ili nisi. Kazite koliko je finala i polufinala turske lige Boskovic izgubila? Pa gubi ih svake godine. Nikad nije bila klupski sampion Evrope, a ni sveta. Sve odlucujuce utakmice u tim kupovima njen klub redovno gubi. To je neugodna istina . Posle toliko godina , kada je na vrhuncu moci /26 godina/ , Maja Ognjenovic izbegava da joj u finalu prvenstva protiv Fenera dize loptu. I to tako biva po 20 minuta. JER NE MOZE DA PRODJE NA MREZI. Isto se desavalo i godinama unazad protiv Vakifa... Jednostavno, u klubu ona ne moze da ponavlja igre iz reprezentacije. Nije to potcenjivanje, vec cinjenica. Pogledajte u subotu kako ce je upasiviti italijanski trener. Svi znaju kako udara Egonu, a udara preko bloka ili "lomi prste" bloku. i opet joj niko nista ne moze. Ima silan udarac. Tijana to nije u stanju. Ni u bloku je odavno nema. Ona je na prekretnici.
A

Auuu bato

pre 12 meseci

2016 pored olimpijske medalje u Riju i finala olimpijskih igara Tijana je postala prvak sveta sa klubom i bila proglašena za MVP svetskog klupskog prvenstva. Bila je MVP klupskog svetskog prvenstva i MVP svetskog prvenstva u konkurenciji reprezentacija. Evropsko prvenstvo i ova liga šampiona Evrope su manje bitni naravno jer je daleko manje takmičenje. Te 2016 je zajedno sa Majom postala prvak sveta.
J

Jedan Mesi

pre 12 meseci

Jedan Mesi je sa Barsom uzeo ukupno 35 trofeja. Igrao se fudbala tamo. Sam kaže svi ti trofeji zajedno ne vrede kao titula prvaka sveta sa Argentinom, jer je daleko teže postati prvak sveta sa reprezentacijom, nego uzeti bilo koji drugi teofej sa klubom . Isto je i u odbojci i košarci,rukometu kao u fudbalu.
f

fact

pre 12 meseci

Aha znači Tijana u reprezentaciji ima "vrhunske saigračice" dok jadna Egonu sama vuče svoj klub. Kako da ne. Evo vidimo da je Koneljano i bez nje uspeo da osvoji italijansku ligu jer su glavni igrači tog kluba tehnicar Vološ i libero De Djenaro. 2021 kada su osvojili LS tu su bile još i Hill, Folie, Sila itd. Znači vrhunski sklapan tim dok sa druge strane te sezone Tijana u Ezacibasiju igra sa Mirkovic kao tehnicarem. Egonu bez Vološ jednostavno ne može da funkcioniše i to se najbolje vidi u reprezentaciji Italije gde imaš prosečne tehničare. Vološ je svetska klasa, pandan Maji. Tijana je sa svojim klubom bila svetski klupski prvak 2016, takodje je osvajala i Kup i Superkup. Egonu tuče "preko bloka" jasno pa lopta ode izvan terena i procenti napada joj budu na 28% kao protiv Fenerbahčea u polufinalu turske lige.
K

Kupovi

pre 12 meseci

Uzela Super Kup Turske i bila MVP. Uzela Kup Turske i bila MVP. Smešne nagrade pored MVP Svetskog prvenstva. Sve ostalo posle MVP svetskog prvenstva je 4 liga istok kada su nagrade u pitanju. Svetsko klupsko prvenstvo je daleko ispred lige prvaka, šampiona evrope. Ti ne znaš da ga je osvojila i bila MVP istog. Toliko o klupskoj odbojci... I značaju trofeja u istom...
J

Jedan Mesi

pre 12 meseci

Sta onda sa Bušom koja je 11 u prvenstvu Turske. Pauza u reprezentaciji od 4 godine ili...
l

ljubitelj odbojke

pre 12 meseci

Realna postava za sve koji znaju odbojku. Egonu je zaista dominantna. Jedino je, moramo priznati, Tijana cak i precenjena, jer je Vargas zasluzila da bude iza Egonu. Za razliku od Egonu, Vargas pa i Hak koje - NAPREDUJU, kod Boskovic se vec izvesno vreme oseca - pad u igru. Posebno je to vidljivo u klupskoj kosarci - nema je u najbitnijim mecevima. Pa klub je dao milione, a sa Tijanom nije uzeo ni jedan vredan trofej 7 godina. Ona igra u svim sgementima igre, a posebno u napadu, slabije nego pre 3-4godine! Mozda su je nacele povrede , mozda joj je šema napada procitana (to se videlo i protiv Vakifa i proiv Fenera ove godine) - ali ona IGRA SLABIJE. Videcete u subotu protiv Vakifa u finalu za titulu prvaka Evrope - nece biti konkurenta sa Egonu. Plus slaba forma cele ekipe. Reprezentacija je nesto drugo - deset meceva i - ćao . Ovde govorimo o kntinuitetu igara. Boskoviceva bi morala da npravi pauzu - da recimo ove gdine ne igra za Srbiju, da se odmori, da nadje sebe na fizickom i psihickom planu i da pokusa da opet bude u konkurenciji za najboljeg korektora, jer sada to NIJE. Glupo je da dodje u situaciju da se Ezacibaci nje resava kao preskupe akvizicije i da je gurnu negde u neki tim mimo njene volje, a prica se i pise da su u klubu , kao i trener, nezadovoljnim Tijaninim igrama u odnosu na to koliko je placena. Sportski pozz
a

aaasfghjjjkk

pre 12 meseci

Koje nebuloze
G

Godinama ne igra dobro

pre 12 meseci

A zadnje 4 godine bila 2 puta MVP Svetskog prvenstva i evropskog. Osvoji titulu šampiona sveta i na svakoj utakmici više ima poena nego cela postava Srbije zajedno. Zadnji put pre par meseci kada je donela pehar prvaka sveta u Beograd. Ne pre 4 godine, nego pre 7,8 meseci. Dovela prosečan tim u finale lige šampiona i u finale prvenstva Turske gde Vakif nije bio. Od ove godine ima milione, do prošle ih nije imala. Tržište niko prevariti ne može. Egonu ide kući nije se snašla u Turskoj. Tijana ostaje i nije ništa slučajno. Obe su vrhunske igračice i sigurno najbolje na svojim pozicijama na svetu. Egonu nema olimpijske medalje a Tijana ima dve. Olimpijska medalja je u odbojci br 1 kada je uspeh u pitanju. Onda ide svetsko pa evropsko prvenstvo. Tek posle dolaze titule prvaka sveta u klupskoj odbojci a Tijana jebima, pa liga šampiona, CEV kup itd. Titule u nekim zemljama gde je odbojka popularna dolaze ba kraju. Ali sve to posle olimpijske i svetske medalje. Tijana je bila i najbolji korektor olimpijskih igara. Idealna postava koju odrede navijači u ligi prvaka nema nikakvu snagu. Najbolji igrač evrope, najbolji korektor olimpijskih igara. Najbolja igračica svetskog prvenstva, evropskog su individualne nagrade koje se pamte i vrede naravno.
B

Berbatov

pre 12 meseci

"mozda joj je šema napada procitana" Stvarno misliš da je potrebno 7 god. da se pročita igračica? I što pišeš možda. Ako gledaš i razumeš se, onda znaš da li je čitaju ili ne, ne pretpostavljaš.