Paola Egonu (©CEV)
Paola Egonu (©CEV)

Bez Srpkinja u najboljem timu Lige šampiona: Egonu najbolji korektor, Ozbaj dizač

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 11:29

Tijana Bošković ostala po glasovima navijača iza Italijanke, Maja Ognjenović četvrta među tehničarima

U subotu će još jednom izaći na megdan Tijana Bošković i Paola Egonu. Njihov duel biće u centru pažnje u finalu Lige šampiona za odbojkašice. Da li će šampion biti Vakifbank ili Ezačibaši - u velikoj meri zavisi od raspoloženja korektora.

Okršaj u Torinu će doneti odgovor na pitanje čiji tim je bolji, ali taj meč će svakako biti prilika i da navijači još jednom izmere i uporede kvalitete naše reprezentativke i Italijanke koja će predvoditi Vakifbank.

Izabrane vesti

Kao uvertira za spektakl - bilo je glasanje za idelanu postavu Lige šampiona, a na njemu je pobedu ispred Tijane Bošković odnela Paola Egonu. Ona je osvojila 42,8 odsto glasova. Tijana je bila druga sa 34,4 odsto, a Melisa Vargas treća (22,3%). Na četvrtoj poziciji je korektor Novare Ebrar Karakurt - 0,5 odsto.

Kad su dizači u pitanju - ubedljivo najbolja je prema glasovima navijača Džansu Ozbaj (69,3). Druga je Joana Vološ iz Koneljana (25,1 odsto), treća Makris Karneiro iz Fenerbahčea (4,1). Na četvrtoj poziciji ostala je Maja Ognjenović sa 1,5 odsto glasova.

Na poziciji primača publiku je najviše osvojila Gabi Gimaraeš (78,1 odsto), koja je na glasanju bila bolja od Voronkove, Kenije Karakases i Ane Kotikove. Drugi primač servisa u Ol-star timu je Gruzijka Ana Kalandadze iz Rešova. Iza nje su ostale Arina Fedorovceva, Ana Kristina i Mirjam Sila.

Jedan srednji bloker u postavi je Eda Erdem, dok je drugi Zehra Guneš. Jovana Stevanović je ostala na trećoj poziciji iza Zehre i Čijake Ogbogu.

Najbolji libero po mišljenju navijača je Ajdža Ajkač iz Vakifa (41,5 odsto glasova).

Među trenerima pobedu je odneo strateg na klupi Ezačibašija Ferhat Akbaš. Na drugom mestu je selektor Srbije i trener Vakifbanka Đovani Gvideti, na trećem Zoran Terzić, a na četvrtom Stefano Lavarini.

Na kraju može da se zaključi da su najviše truda uložili navijači Vakifbanka, jer je pet od sedam igračica iz tog tima - Egonu, Ozbaj, Gabi, Guneš i Ajkač.


tagovi

Tijana BoškovićMaja OgnjenovićZoran TerzićCEV Liga šampionaJovana StevanovićPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara