Ben Rotlisberger (©AFP)
Ben Rotlisberger (©AFP)

Big Benov poslednji trzaj, stiže mrski rival na Hajnc fild, Arizona konačno kompletna

Vreme čitanja: 6min | ned. 05.12.21. | 12:13

Epicentar 13. kola NFL šampionata je u Pitsburgu gde dolazi najbolji tim u Američkoj fudbalskoj konferenciji (AFC), Baltimor. Za Stilerse biti ili ne biti. Kajler Mari i Deandre Hopkins opet predvode napad Kardinalsa u Čikagu

Finiš je ligaškog dela sezone u nikad izjednačenijem NFL šampionatu. Karte su još na stolu, plej-of slika i dalje je u magli. Jedan od timova koji strepi za doigravanje je Pitsburg. Slavnoj franšizi ne ide u ovom prvenstvu, tri meča je bez pobede. Posle remija sa najgorim timom u ligi, Detroitom (16:16), usledio je tesan poraz od Čardžersa u Los Anđelesu (37:41), a prošle nedelje je četa Majkla Tomlina doživela fijasko u Sinsinatiju (10:41).

Ono što se mesecima spekuliše, poslednjih dana je dobilo potvrdu, doduše od nezvaničnih izvora. Ovo je poslednja sezona Bena Rotlisbergera. Veteran je veoma slab poslednjih nedelja, jedan je od glavnih krivaca za mnoge poraze. Brojne povrede - operisano rame, lakat, ulazi još malo u 40. godinu... Sve je to uticalo na produtktivnost budućeg člana Kuće slavnih, dvostrukog Superboul šampiona.

Izabrane vesti

Na Hajnc fild večeras (22.25) stiže mrski rival, Baltimor Rejvensi. Rivalstvo ove dve franšize u poslednje dve decenije se razvilo. Malo je reći da se ne vole, uvek budu žustri dueli, incidenti, grubi nasrtaji.

22.25: (2,55) Pitsburg Stilers (14,0) Baltimor Rejvens (1,60)

Stilersi sa skorom od pet pobede i pet poraza, uz remi, moraju da slave ako žele da ostanu u igri za plej-of. Baltimor je lider Američke fudbalske konferencije (AFC) sa skorom 8-3, ali daleko od toga da je izraziti favorit u Pensilvaniji. Četa Džona Harboua se muči, Lamar Džekson često ima veoma loše utakmice, ali Baltimor uvek nailazi načine da pobedi, bilo greškama rivala (Kanzas, Indijanapolis, Klivlend), bilo sigurnim šutevima za tri poena najboljeg kikera u ligi, verovatno i u istoriji, Džastina Takera (Detroit, Minesota).

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Ulog je veliki za goste. Prvo mesto u konferenciji donosi propuštanje prve runde plej-ofa i direktan plasman u polufunale. Dobra vest za Stilerse je da će u timu biti vođa odbrane Ti Džej Vot. Najplaćeniji defanzivac lige je bio u korona protokolu od ponedeljka, ali pošto je vakcinisan, ima pravo da igra protiv Balitmora jer mu je test u subotu bio negativan. Loša vest da neće biti u timu najboljeg kornerbeka tima, vođe sekendarija odbrane, Džoa Hejdena koga muči stopalo već nekoliko nedelja. Igra trčanjem je ključ igre Rejvensa u napadu. Pitsburg mora da se čuva prodora Lamara Džeksona. Šansa Stilersa je meč na mali broj poena. Ako bude raspucavanja, teško će Ben Rotlisberger moći da parira. Ruka ga više ne sluša kao pre, teško uspeva da baci duge lopte, "bombe“ po kojima je nekada bio prepoznatljiv, a i hvatački korpus mu je prilično tanak. Baltimor je favorit, ali Stilerse moraju da igraju ovaj meč kao da im je poslednji u sezoni, pa bi mogli da iznenade.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TAMPA DA ODBRANI TITULU JE 6,00. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE ZA ŠAMPIONA I POBEDNIKE KONFERENCIJE.

Tim sa najboljim skorom u ligi je Arizona (9-2). Kardinalsi su tri meča igrali bez asova u napadu, kvoterbeka Kajlera Marija i risivera Deandrea Hopkinsa. I bez njih dvojice imali su skor 2-1. Oporavili su se od povreda i predvodiće tim iz Finiksa na gostovanju Čikago na Soldžer filud (19.00). Za domaćina opet neće igrati ruki kvoterbek Džastin Filds. Menjaće ga iskusni Endi Dalton.

19.00: (4,60) Čikago Bers (15,0) Arizona Kardinals (1,25)

Startng kvoterbeka neće imati ni Njujork Džajantsi na gostovanju sve boljem Majamiju (19.00). Danijel Džons ima potres mozga, a zamena je veteran Majk Glenon. Dolfinsi su u seriji od četiri pobede i mogu do plej-ofa. Tua Tagovailoa je konačno zaigrao kao se od njega očekuje i možda "kupio“ mesto startera i za narednu seznu u timu iz Floride.

19.00: (1,40) Majami Dolfins (14,0) Njujork Džajants (3,35)

Filadelfija je favorit u Njujorku protiv Džetsa (19.00). Problem za Iglse bi mogla da bude povreda kvoterbeka Džejlena Hrtsa. On je zvanično pod znakom pitanja za meč na Met Lajf stadionu zbog problema sa zglobom. Posle poraza od Džajantsa prošle nedelje (7:13), za Filadelfiju je ovaj meč presudan za nastavak sna o plej-ofu.

Gde je Antonio Braun tu su problemi. Risiver Tampe je propustio pet mečeva zbog povrede zgloba, a sada ga je liga suspendovala na tri utakmcie zbog lažnog testa na koronu. Tom Brejdi u Atlanti (19.00) ne može da računa na sjajnog hvatača koji bi mogao da bude i otpušten u narednim nedeljama. Bakanirsi u veliki favoriti protiv Falkonsa koji se uzdaju u još jedan dobar dan Kordarela Patersona, univerzalca ekipe iz Džordžije koji može da igra podjednako dobro i kao raning bek, risiver, pat riterner...

Las Vegas i Vašington večeras (22.05) igraju važan meč u borbi za plej-of. Za Rejderse neće igrati omiljena meta Derika Kara, tajt end Daren Voler. Gosti iz prestonice su u seriji od tri trijumfa. Imaju odličan tandem raning bekoba, Gibson – Mekisik, koji bi mogao da bude napast za ne tako dobru odbranu tima iz Nevade.

22.25: (2,55) Sijetl Sihoks (14,0) San Francisko Fortinajners (1,60)

Sijetl i San Francisko na Lumen fildu igraju divizijski duel (19.00). Fortinajnersi su u formi, dok su Sihoksi u nokdaunu. Imaju samo teoretske šanse da se nađu u plej-ofu. Na kraju sezone nekada šampionski tim očekuju velike promene i odlasci verovatno i trenera Pita Kerola i kvoterbeka Rasela Vilsona. Probem za San Francisko je povreda prve zvezde tima, risivera Diba Semjuela. Tradicija je uz Sijetl koji je dobio četiri od pet poslednjih utakmica protiv ekipe iz Kalifornije.

Derbi AFC-a za mesto u plej-ofu igra se u Sinsiantiju – Bengalsi dočekuju nepredvidive Čardžerse (19.00). Biće to duel dvojice sjajnih mladih kvoterbeka, predvodnika novog talasa vođa napada, pikovi prve runde drafta prošle godine, Džoa Barou i Džastina Herberta. Oba tima umeju da zablistaju, ali i da dožive brodolome kada se najmanje nadaju. Za kladioce meč za izbegavanja što se tiče pobednika, ali bi trebalo da padne veliki broj poena.

19.00: (1,60) Sinsinati Bengals (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,55)

Minesota i Indijanapolis imaju uloge favorita u Detroitu i Hjustonu. Ako žele u plej-of, Vajkingsi i Koltsi moraju da slave na gostovanjima kod divzijskih rivala. Šansu za izlazak iz krize i prekid crne serije od tri poraza vide i Remsi koji u Los Anđelesu večeras (22.05) dočekuje otpisane Džeksonvil Džeguarse.

NFL - 13. KOLO

Petak

Nju Orleans Sejtns - Dalas Kaubojs 17:27 (0:7, 7:6, 3:7, 7:7)

Nedelja

19.00: (6,50) Atlanta Falkons (16,0) Tampa Bej Bakanirs (1,15)

19.00: (4,60) Čikago Bers (15,0) Arizona Kardinals (1,25)

19.00: (1,60) Sinsinati Bengals (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,55)

19.00: (3,70) Detroit Lajons (14,0) Minesota Vajkkings (1,35)

19.00: (6,50) Hjuston Teksans (16,0) Indijanapolis Kolts (1,15)

19.00: (1,40) Majami Dolfins (14,0) Njujork Džajants (3,35)

19.00: (3,10) Njujork Džets (14,0) Filadelfija Igls (1,45)

22.05: (1,10) Los Anđeles Rems (17,0) Džeksvonvil Džeguars (8,25)

22.05: (1,80) Las Vegas Rejders (13,0) Vašington Futbol tim (2,20)

22.25: (2,55) Pitsburg Stilers (14,0) Baltimor Rejvens (1,60)

22.25: (2,55) Sijetl Sihoks (14,0) San Francisko Fortinajners (1,60)

Ponedeljak

02.20: (1,25) Kanzas Siti Čifs (15,0) Denver Bronkos (4,60)

Utorak

02.15: (1,70) Bafalo Bils (13,0) Nju Ingland Petriots (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalPitsburg StilersBaltimor RejvensBen Rotlisberger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara