Bitka godine ugovorena? Diontej Vajlder pristao da izađe na megdan Entoniju Džošui

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.04.18. | 15:00

Po svemu sudeći, sudar dva najmoćnija teškaša na svetu biće upriličen u septembru na Vembliju

Pravi ljubitelji boksa dugo čekaju vest kada će dva vladara teške kategorije u boksu, Diontej Vajlder i Entoni Džošua stati jedan naspram drugog. I čini se da je konačno sve spremno da dva neporažena borca konačno odmere snage!

Kako tvrde britanski mediji, Amerikanac je dao potvrdan odgovor nakon što je odgledao Džošuu kako u subotu osvaja još jedan šampionski pojas, ovaj put u WBO verziji. Pošto je prethodno zaseo na WBA, IBF i IBO tronove, ostao mu je još samo jedan. Ali najslađi, najveći i najcenjeniji.

Izabrane vesti

A WBC pojas se nalazi već neko vreme čvrsto u rukama Vajldera koji je odbijao da se sukobi sa Britancem dok ovaj ne postane dovoljno unosan. Džošua je u međuvremenu, pre svega zahvaljujući spektakularnoj pobedi nad Vladimirom Kličkom posto megazvezda, tako da je Amerikanca sada moguće nagovoriti i da se bije u Evropi.

Kako sada stvari stoje, meč bi trebalo da se održi krajem leta i to na istom mestu na kom je mlađi Kličko otišao u istoriju "plemenite veštine", stadionu Vembli. Pregovori samo što nisu počeli tako da će se uskoro znati više detalja.

Foto: Reuters/Action Images


tagovi

boksborilačke veštineEntoni DžošuaDiontej Vajlder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara