BOJ NEPOBEDIVIH - Entoni Džošua VS Džozef Parker

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.03.18. | 12:33

Na Prinsipaliti stadionu u Kardifu večeras negde oko 21 čas momak koji je poslao Vladimira Klička u penziju pokušaće da preotme još jedan, WBO šampionski pojas u teškoj kategoriji koji drži opasni Novozelanđanin

Entoni Džošua sa vraća u ring. Trenutno najpopularniji bokser na svetu večeras oko 21 čas u Kardifu ukršta rukavice sa odličnim protivnikom sa Novog Zelanda, Džozefom Parkerom.

I jedan i drugi borac su šampioni u teškoj kategoriji i jedan i drugi borac nisu doživeli poraze u profi karijeri i jedan i drugi borac su "umetnici nokauta". Džošua, momak koji je pre godinu dana srušio "dinastiju Kličko", to jest mlađeg Vladimira, zabeležio je 20 pobeda i isto toliko puta je naterao sudiju da spasava njegovog rivala. Parker je nešto slabiji sa 18 prekida iz 24 borbe. Džošua je vlasnik IBF i WBA šampionskih pojaseva u teškoj kategoriji, dok Parker gospodari WBO verzijom.

Izabrane vesti

Teško je odrediti favorita, mada "naginjemo" ka Džošui koji je ipak pobeđivao ozbiljnije rivale. Sem toga, Parker se namučio sa Karlosom Takamom kojeg je Džošua u oktobru zaustavio u 10. rundi.

Ali treba imati na umu da su ovo momci od 100+ kg čiji samo jedan udarac može sve da reši. Džošua je u boju sa Kličkom pokzaoa da ima sve, i upornost i veštinu i srce i snagu i tvrdu bradu. Sličan je i Parker, s tim što on zahvaljujući maorskoj genetici može da računa na gotovo nadljudsku sposobnost da preživi najjače udarce. Mada, imaće velike muke sa dugačkim rukama razbijača iz Votforda, te nam se sve čini da će noć u Kardifu potrajati više od sedam rundi zašta MOZZART nusi kvotu 1,65.

Nakon ovog meča, ukoliko trijumfuje i uzme još taj jedan pojas, Britanac će gotovo sigurno pkušati da završi posao da Amerikancem Deontem Vajlderom, vlasnikom najcenjenijeg, WBC trona. A posle toga, ko zna... UFC je već navodno poslao ponudu od pola milijarde dolara na adresu Britanca, te ga možda za koju godine budemo videli u oktagonu.

A. DŽOŠUA

 

15. 10. 1989.
V. Britanija
Votford
198 cm
113 kg
20 pobeda
20 KO
0 poraza

 

DŽ. PARKER

 

9. 1. 1992.
N. Zeland
Saut Okland
193 cm
112 kg
24 pobede
18 KO
0 poraza

Foto: Reuters/Action Images

 


tagovi

boksborilačke veštinesportsko klađenjebet analizaEntoni Džošua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara