Oleksandar Usik (levo) i Vasil Lomačenko (desno)
Oleksandar Usik (levo) i Vasil Lomačenko (desno)

Bokserska divizija Ukrajine: Na frontu braća Kličko, Lomačenko, Usik...

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 10:11

“Braćo Rusi, pravoslavci, nemojte se boriti sa nama“, kaže Oleksandarer Usik, poslednji u nizu sportista koji su uzeli puške u ruke

Umesto ringa – ratište. Borba na koju čak i najveći borci nikada neće moći da se naviknu. Ali ukrajinska bokserska divizija sve je veća. Posle braće Vladimira i Vitalija Klička, pa Vasila Lomačenka, na front je otišao i Oleksandr Usik, novi član Teritorijalne odbrane Kijeva.

Izabrane vesti

Želeo bih da se obratim narodu Rusije. Ako se smatramo braćom, pravoslavcima... Ne dozvolite vašoj deci da idu u našu zemlju. Nemojte se boriti sa nama. Takođe, predsedniku Vladimiru Putinu poručujem: Ti možeš da zaustaviš ovaj rat. Molim te, samo sedi i pregovaraj bez zahteva. Naša deca, supruge i bake se kriju po podrumima... Mi smo ovde u svojoj kući. Drugačije ne možemo. Branićemo se. Prekini! Prekini ovaj rat“, napisao je Usik, svetski šampion teške kategorije u verzijama WBA, IBF i WBO, koji je u maju ili junu trebalo da se bori sa britanskim bokserom Entonijem Džošuom.

Sada su mu sasvim druge stvari na umu. Svim Ukrajincima su. Lomačenko je tako završio u Teritorijalnoj odbrani Belgorod-Dnestrovski, a vojsci su se pridružili i Vladimir i Vitalij Kličko, inače i gradonačelnik Kijeva.

Niko drugi nam neće odlučivati kako bi trebalo da živimo. Ja sam Ukrajinac i ja sam borac... Naše najjače oružje je želja da živimo u slobodnoj zemlji. Izabrali smo put kojim želimo da idemo. Mi smo evropska zemlja i želimo da te vrednosti budu implementirane u naše društvo“, rekao je Vladimir Kličko, koji se prijavio za rezervni sastav ukrajinske vojske.

Da li će zaista i videti ratište? Voleli bismo da ga niko nikad ne vidi. Istorija nas nažalost uči da je nekad neminovno.


tagovi

boksVasil LomačenkoVitalij KličkoVladimir KličkoOleksandr Usik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara