Uroš Borzaš i Miloš Kos (©Starsport)
Uroš Borzaš i Miloš Kos (©Starsport)

Borzaš VS Kos: Bitoljčani za čast, Zagreb napada nokaut rundu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 13:37

EHF Liga šampiona: Regionalni obračun u Makedoniji, Eurofarm Pelister danas (18.45) dočekuje hrvatskog šampiona. Gledaćemo i duel levih bekova Orlova

Posle skoro dve decenije Eurofarm Pelister se dokopao Lige šampiona, ali u prejakoj konkurenciji makedonski prvak nije imao šta da traži. Posle devet utakmica i dalje nula na kontu. Poslednji meč u evroeliti na svom terenu u 2023. godini tim Uroša Borzaša i Bogdana Radivojevića (treći Srbin, Darko Stevanović je u drugom planu) igra danas (18.45) pred uvek punim tribinama u Bitolju protiv Zagreba.

Hrvatski šampion igra odlično na svom terenu, ali je i dalje na mestu koje ne vodi u nokaut fazu. Posle kraha Pari Sen Žermena prošlog meseca i sve slabijeg norveškog Kosltada, Zagreb bi mogao da pretekne ova dva tima sa neuoporedivo većim budžetima i izbori plej-of za četvrtfinale.

Izabrane vesti

Domaćin igra za čast, gosti za ostanak u igri za prvih šest mesta u Grupi A. Biće to obračun dvojice levih bekova reprezentacije Srbije, Uroša Borzaša i Miloša Kosa.

Zagreb je u odličnom ritmu i dolaze u naletu. Ovde smo da završimo taj niz i nadam se pobedi. Radimo vredno, analiziramo protivnika i nadam se i verujem u ono što radimo svaki dan i očekujem pozitivan rezultat. Moramo da ispravimo one sitne greške koje smo napravili u Zagrebu u poslednjih dvadesetak minuta. Gubimo, ali smo blizu u svakoj utakmici. Imali smo opcije da pobedimo Segedin, Kil i Kjelce. Daje nam snagu i motiv da možemo nekoga da iznenadimo do kraja Lige šampiona. Imamo svoj cilj, a to je da uzmemo bod velikom timu, pa ćemo pokušati da dođemo do kraja grupe i to i uradimo. Ovo je poslednja utakmica u ovoj godini u Ligi šampiona i nadam se da ćemo pobedom protiv Zagreba obradovati publiku i sebe pred praznike”, rekao je Borzaš za sajt kluba.

18.45: (3,15) Eurofarm Pelister (8,50) Zagreb (1,50)

Miloš Kos je u odličnoj formi, kuca na vrata najbolje selekcije Srbije i mogao bi da bude adut Tonija Đerone u Nemačkoj narednog meseca.

Za nas će ovo biti najteža utakmica ove polusezone. Eurofarm Pelister igra dobro pred svojom publikom, a to što nemaju što da izgube samo ih čini još nezgodnijim. Očekujem čvrstu utakmicu, kao što je bilo i prvo poluvremenu u Zagrebu. U Ligi šampiona nema loših ekipa, a trenutno stanje na tabeli može da zavara i oda drugačiji utisak da je reč o slabom rivalu. Mi ih izuzetno poštujemo, ali nadamo se i idemo po pobedu koja bi bila nastavak jednog pozitivnog niza. Verujem da možemo da osvojimo dva boda ako ponovimo igre iz prošlih utakmica, a ponajviše ako ponovimo naše sjajne partije u odbrani", rekao je momak iz Kozarske Dubice.

Poslednja četiri kola grupne faze Lige šampiona igraju se u februaru i martu naredne godine, posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

GRUPA A

Sreda

Kil – Kolstad 26:25 (15:12)

Seged – Kjelce 26:25 (15:11)

Četvrtak

18.45: (1,60) Olborg (8,00) PSŽ (2,85)

18.45: (3,15) Eurofarm Pelister (8,50) Zagreb (1,50)

GRUPA B

Sreda

Monpelje – GOG Gudme 36:25 (16:13)

Četvrtak

20.45: (1,02) Barselona (23,0) Celje (19,0)

20.45: (4,90) Porto (10,0) Magdeburg (1,25)

20.45: (4,40) Visla Plock (9,00) Vesprem (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK ZagrebRK PelisterEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara