(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Breša prvi polufinalista Lige šampiona: Tešanović spustio nevidljivu zavesu, Vapenski izbušio Hanover

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 15:31

Italijanski vicešampion silan na startu završnog turnira - 12:5

Teza da je nemački Hanover zalutao na Fajnal-ejt Lige šampiona potvrđena je u četvrtfinalu. Breša nije imala milosti, demolirala je osvajača duple krune na startu finalnog turnira i osigurala novu bitku za medalje - 12:5 (4:1, 3:1, 3:2, 2:1).

Breša i Hanover su dve različite dimenzije, najdominantniji nemački klub za koplje je iza italijanskog viceprvaka i, po svemu sudeći, i ove godine biće topovsko meso. Četa Alesandra Bova napumpala je samopouzdanje, neophodna joj je bila ubedljiva pobeda, kako bi iz memorije izbrisala gubitak krune na Apeninima i postala je prvi polufinalista. 

Izabrane vesti

U majstorici italijanskog šampionata, tim iz Lombardije opasno se mučio sa realizacijom - Pro Reko slavio sa 5:2 i vratio skudeto u Đenovski zaliv - i tu nervozu preneo je na uvodne minute četvrtfinalnog dvoboja. Ponavljao je Hanover akcije, spuštao je loptu na liniju od dva metra, a Jorn Vinkelhorst je “punio” bekove Breše faulovima i golom probio led. Ispucavali su se Brešini šuteri, zadrška je postojala sve dok Boris Vapenski nije probušio mrežu Morica Šenkela. Od tog trena postojao je samo jedan tim. 

Stefana Lunga, najboljeg strelca Breše u ligaškom delu takmičenja, nije naročito služio šut - ili bar ne u onolikoj meri na koju je naučio Bova i saigrače - pribegao je italijanski predstavnik drugim rešenjima, a kao pouzdane napadačke opcije izdvojili su se Vapenski i Jakopo Alesijani. Srbin sa gruzijskim pasošem je u kratkom intervalu dva puta probio blok Hanovera, a na suprotnoj strani bazena crnogorski golman Petar Tešanović je spustio nevidljivu zavesu. 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Poput neprobojnog zida bio je Tešanović za bekove i krila nemačkog šampiona. Od starta je izbacio ruskog vaterpolistu Ivana Nagaeva iz ritma - samo kod prvog šuta spasila ga prečka - a muku sa realizacijom mučili su i Darko Brguljan i Aleksandar Radović, prva strela Hanovera u Ligi šampiona. 

Kreirala je Breša nedostižnu razliku, pritom nije “aktivirala” Edoarda di Somu i Kristijana Prešutija do finiša, a poprilično tihi bili su Vinčenco Rencuto i Vinčenco Dolče. Sačuvala se Breša, pokazala je samo delić arsenala kojim raspolaže na premijeri. Gro lopti išlo je na Nikolasa Konstantina Bikarija, želeo je Alesandro Bovo da ga razigra i ima jednog raspucanog centra, kada je već Đorđe Lazić vodio rovovsku bitku ispred gola sa bekovima i nije lako uspevao da dođe u poziciju za udarac.

BREŠA - HANOVER 12:5

/4:1, 3:1, 3:2, 2:1/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Cvart (Holandija), Gomez (Španija)

BREŠA: Tešanović, Dolče 1, Prešuti 2, Bikari 1, Lazić, Vapenski 2, Rencuto, T. Đanaca, Alesijani 3, Lungo 2, Di Soma 1, Đito, M. Šanaca.

HANOVER: Šenkel, Ćorušić, Macan, Real, D. Brguljan 2, Radović 1, Muslim, Nagaev 1, Kubiš, M. Brguljan, Šuce, Vinkelhorst 1, Gec.

F8 LIGE ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE:

Četvrtak

Breša - Hanover 12:5

16.30: (1,45) Pro Reko (8,00) Barseloneta (3,60)

18.30: (4,50) Olimpik Marselj (8,00) Novi Beograd (1,35)

20.30: (1,60) Ferencvaroš (8,00) Jug (2,95)


tagovi

Đorđe LazićLiga šampiona u vaterpoluVK HanoverVK BrešaBoris VapenskiPetar Tešanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara