Milica Medved i Gabi Gimaraeš (©CEV)
Milica Medved i Gabi Gimaraeš (©CEV)

Caković: Videli smo da u većini elemenata možemo da se nosimo sa Vakifom

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 13:07

"Na prethodnom meču protiv njih uzeli smo 46 poena ukupno, a sada smo osvojili i set", rekao je trener Jedinstva

Ostao je srpski predstavnik na samo jednoj pobedi posle četvrtog kola CEV Lige šampiona... Mada, teško da je bilo ko očekivao da će do novog trijumfa stići sinoć u Istanbulu.

Jedinstvo je uzelo jedan set Vakifu, ali više od toga nije moglo... Jedan osvojen set protiv evropskog šampiona je donekle zadovoljio apetite srpske ekipe.

Izabrane vesti

"Pre svega stvarno želim da čestitam svojim devojkama na energiji, koncentraciji, kao i želji da pokažemo da možemo više nego što smo pokazali u Rumi", rekla je kapiten Milica Medved. "Drago mi je što ostvarile uspeh, pošto je ovo za nas upravo to. Ovo će nam biti motivacija za nešto više, za neku novu pobedu u Ligi šampiona i za dalji napredak".

Najefikasnija na meču zajedno sa Tamarom Miljević bila je Branka Tica - njih dve su upisale po 15 poena.

"Veoma sam srećna, kao i cela ekipa, što smo imali priliku da igramo u Istanbulu sa šampionom, kao što je Vakif", naglasila je Branka Tica. "Takođe sam veoma ponosna na nas, pošto smo uspeli da osvojim set. Bile smo večeras uporne i smatram da smo odrasle kao i protiv Miluza. Ovo nam daje motivaciju za dalje. U subotu nas očekuje nova utakmica, tako da trebamo što pre da zaboravimo za ovo".

Utiske je posle meča izneo i trener Jedinstva Jovo Caković.

"Retko kad sam presrećan kad izgubimo, a ovog puta sam srećan i zadovoljan jer smatram da smo igrali veoma dobru utakmicu", istakao je Jovo Caković. "Videli smo da u većini elemenata možemo da se nosimo sa Vakifom. U ovom momentu su naravno kvalitetniji od nas. Drugi je to nivo odbojke. Rezultat je dobar, ovaj set je veliki iz razloga što smo mi pre tri nedelje kod kuće uzeli njima samo 46 poena, sad smo uzeli set, a one koje smo izgubili bili smo na više od 20 poena".

Veruje odbojkaški stručnjak da će njegov tim u nastavku sezone biti samo još bolji...

"Ja sam sve vreme apostrofirao da je za nas u Ligi šampiona svaki poen veliki. Smatram da smo na ovom meču gradili mnogo velikih poena... Mislim da će moje igračice, a i svi u klubu, shvatiti da mi možemo da napredujemo i dalje. Već na narednom treningu u petak treba da radimo sa još više motiva", zaključio je Caković.



tagovi

Jovo CakovićŽOK Jedinstvo Stara PazovavakifbankCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara