Jovo Caković (©CEV)
Jovo Caković (©CEV)

Caković: Za nas ovo nije poraz, iako je teško kad u jednom trenutku osetite da ste nemoćni

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 14:48

"Klub, Odbojkaški savez Srbije i država su nam omogućili da igramo protiv najboljih timova Evrope", naglasio je trener Jedinstva

Prvi meč je bio na gostujućem terenu, pa doživljaj nije bio potpun... Ali, na drugom je već bilo nešto posebno.

Odbojkašice Jedinstva su sinoć odigrale prvu utakmicu u Ligi šampiona kod kuće. Izgubile su od Vakifbanka, ali nisu pognule glave. Bile su srećne zbog prilike koja im se pružila, jer se ne dešava svakog dana da je evropski prvak sa druge strane terena.

Izabrane vesti

I trener Jovo Caković nije delovao posle meča nezadovoljno...

"Za mene, moj tim i sve ljude u klubu ovo je spektakl. A smatram i za srpsku odbojku... Ovo je nešto čime možemo da se pohvalimo. Između ostalog možemo da se hvalimo i zbog toga što su nam klub, Odbojkaški savez Srbije i država omogućili da igramo protiv najboljih timova Evrope. Da pričam o Vakifbanku - neću. Samo ću reći da su u poslednjih desetak godina najbolji tim u Evropi, a osvajali su i svetske titule", rekao je Caković posle meča.

Iako je na semaforu stajalo 3:0 za Vakif, Jovo se trudi da gleda pozitivne strane ovog obračuna.

"Za nas ovo nije poraz. Iako je teško u jednom momentu kada ste sa jedne strane mreže nemoćni. Ovo je velika lekcija... Smatram da ako smo pravi sportisti da treba da pronađemo motiv kad uđemo u salu da radimo još jače, da napredujemo iz ovih mečeva. Ako želite da napredujete, morate da igrate sa jačima".

Odbojkašice iz Pazove su dobro počele, povele su 10:7 u prvom setu - delovalo je da se nisu uplašile protivnika.

"Hrabro su krenule, ali je tu nedostatak kapaciteta, da ne kažem neiskustva... Nedostatak igračkog kapaciteta diktira rezultat na terenu i odnos snaga".

Pohvalio je trener Jedinstva i atmosferu u dvorani...

"Presrećan sam što je ovakav bio ambijent i što su svi ljudi u Rumi dali sebe, bili su nam na usluzi prethodnih dana. Mislim da smo napravili sprektakl i verujem da ćemo da ponovimo to i za dve nedelje ovde. Ja obećavam sa svojim timom da ćemo da pružimo bolji otpor da utakmica potraje", zaključio je Jovo Caković.



tagovi

Jovo CakovićŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampionavakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara