(©Reuters)
(©Reuters)

Cenhojzern pokorio Alta Badiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.12.20. | 18:42

I tako postao prvi Švajcarac još od Marka Đinija koji je slavio u prvom slalomu sezone

Švajcarski skijaš Ramon Cenhojzern pobednik je prvog ovosezonskog slaloma u Svetskom kupu. Cenhojzern je do trijumfa u Alta Badiji došao ukupnim vremenom 1:45.43.

Švajcarac je za treptaj oka bio brži od Austrijanca Manuela Felera. Postolje je kompletirao Felerov sunarodnik Marko Švarc, koji je kasnio četiri stotinke za Felerom, a dvanaest za Ramonom Cenhojzernom.

Izabrane vesti

Cenhojzern je u Alta Badiji ostvario četvrti trijumf u karijeri. Takođe, postao je prvi Švajcarac koji je bio najbolji u prvom slalomu sezone još od trijumfa Marka Đinija u sezoni 2007/08.

Razlike su među skijašima bile minimalne. Italijanskom skijašu Aleksu Vinaceru mesto na postolju izmaklo je za sedam stotinki, a najboljih deset kompletirali su Viktor Mufa-Žande, Henrik Kristofersen, Danijel Jul, Tangaj Nef, Sebastijan Fos-Solevag i Britanac Dejv Rajding, specijalista za slalom.

U Alta Badiji su podbacili pre svega Kleman Nol, kao i Lukas Broten, Arman Maršan i Žan Kranjec.

Novi slalom za skijaše na programu je već sutra. U Madoni di Kampiljo voziće se noćna trka (17.45), a do kraja kalendarske godine skijašiće se pojaviti na beloj stazi u Bormiju.



tagovi

Svetski kup u alpskom skijanjuRamon Cenhojzern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara