Strahinja Rašović i Marko Radulović (©Starsport i MN Press)
Strahinja Rašović i Marko Radulović (©Starsport i MN Press)

Čerupanje konkurencije u Bajernovom stilu

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 14:27

Drugi put u tri godine Novi Beograd uzeo Radničkom najboljeg igrača i prvu zvezdu tima

Vedri i oblači Novi Beograd na transfer tržištu, kako je nekada to činio Pro Reko. I posluje u Bajernovom stilu. Unapred planira i dogovara pojačanja, uzima najbolje igrače u državi.

Poremetio je vaterpolo pijacu prošle godine kada je napravio nisku bisera od srpskih reprezentativaca i vratio ih srpski vaterpolo, za tekuću sezonu preorijentisao se na potpisivanje inostranih kapitalaca, Alvara Granadosa i Dimitrisa Skumpakisa, a iako u njoj ni prvi trofej nije podeljen, već je dogovorio pojačanje za iduću - Marka Radulovića

Izabrane vesti

Od godine do godine strategija novobeogradskog kluba se razlikuje, ali je sve vreme zaštitni znak “čerupanje” konkurencije. Sklapanje dogovora sa bombarderom rođenim u Rijeci nije izolovan slučaj, već nešto što se ponavlja. Drugi put u tri godine ponajbolji igrač Radničkog promeniće stranu i obući kapicu najvećeg rivala. 

Jedino su tajming i način razilaženja drugačiji... 

Radnički je oslobodio obaveza Marka Radulovića dan uoči početka završnog turnira Kupa Srbije na kome brani trofej, a u odbranu kreće od 17.00 protiv Crvene zvezde. Najkorisniji igrač Svetskog prvenstva za juniore u Pragu neće sezonu završiti u kragujevačkom klubu, što se razlikuje od “slučaja Strahinja Rašović”. 

Kada je Radnički pre dve godine osvojio Jadransku ligu početkom proleća, imao je Strahinja Rašović načelan dogovor sa Novim Beogradom. I pre no što se turnir održao, a Kragujevčani došli do prve regionalne titule. Nije se to odrazilo na igru, u tom trenutku, daleko najefikasnijeg igrača tima Uroša Stevanovića

Završio je zlatni srpski olimpijac sezonu u Radničkom, pomogao mu da podigne pehar prvaka Srbije i dobije Novi Beograd u finalnoj seriji. Bio je među najzaslužnijima za takav scenario. 

Priča Marka Radulovića i ekipe iz Šumadije, već sada je jasno, neće imati takav kraj. 

Ugovor je sporazumno raskinut, jer reprezentativac Srbije koji je nasledio “desetku” Filipa Filipovića u državnom timu nije bio zadovoljan klubom, a ni u klubu njime, iako je sa 19 golova bio drugi strelac Lige šampiona iza Barselonetinog veterana Felipea Peronea

Marko Radulović (©Marko Radulović)Marko Radulović (©Marko Radulović)

Saradnja je okončana posle utakmice u Splitu na kojoj je momak iz Rijeke postigao dva gola - toliko su dali i Miloš Ćuk, Aleksa Ukropina i Josip Vrlić - a Radnički šest sekundi pre kraja ostao bez pobede. Ivan Domagoj Zović pogodio je za remi i spas Jadrana. Bila je to još jedna u nizu utakmica u kojima su Kragujevčani imali ogromne amplitude u igri. 

Negde je greška napravljena. 

Prirodno je što su u kragujevačkom klubu želeli da sačuvaju okosnicu i postepeno nadograđuju ekipu, ali nisu računali na zasićenje, a ono je primetno. I o tome je trener Uroš Stevanović govorio za Mozzart Sport. Ispostavilo se da kalkulacija nije dobra, i da je po Radnički bilo polje da je prostrujalo više sveže krvi. 

Nezadovoljstvo je isplivalo, Radnički će oslabljen ući u bitku za prvi ovosezonski trofej - pored Radulovića neće Uroš Stevanović imati ni centra Nemanju Vica, koji je takođe oslobođen obaveza, ali privremeno - a da je dugo “kuvalo” i da su se u Kragujevcu lomili kakav potez da povuku najbolje pokazuje da su munjevito reagovali. Imali su spremljenu zamenu i u danu kada je Marko Radulović potvrdio da će iduće sezone biti član Novog Beograda, klub iz Šumadije promovisao je Vuka Draškovića

Pitanje je hoće li crnogorski reprezentativac iz kotorskog Primorca uspeti da nadomesti golove Riječanina oko koga je građena igra, a nepoznanica je i hoće li se kompletan događaj odraziti na status Marka Radulovića u selekciji Srbije. Odgovor će brzo uslediti, Svetski kup kuca na vrata... 

Radnički je pred završni turnir Kupa Srbije - za trofej će se boriti sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Novim Beogradom - najveći gubitnik, jer ekipa ne može biti imuna na sve što se oko nje dešava, dok je Novi Beograd dokazao da mu nema ravnih po pitanju poslovanja. 

Ono što želi, to i uzme. Pa, i ne čudi što je, kako sportski direktor novobeogradskog kluba Slobodan Soro reče, svima trn u oku.

Ima monopol na tržištu, finansijski verovatno može da mu stane na crtu jedino Pro Reko, a ovakav potez je baš “bajernovski”. 

KUP SRBIJE - POLUFINALE 

Subota

17.00: Novi Beograd - Partizan

20.00: Crvena zvezda - Radnički


tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiMarko RadulovićStrahinja RašovićVaterpolo transferiKup Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara