Juniorke Srbije (©CEV)
Juniorke Srbije (©CEV)

Četiri reprezentativke Srbije u idealnoj postavi EP

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.09.22. | 23:15

Pojedinačne najgrade dobile Aleksandra Uzelac, Hena Kurtagić, Jovana Zelenović i Nina Mandović

Drugi stepenik pobedničkog postolja bio je u Skoplju rezervisan za juniorke Srbije. Naše reprezentativke nisu uspele da slave u finalu, pa su morale da se zadovolje srebrnim medaljama. Ipak, nisu mogle da ih zaobiđu individualne nagrade. Čak četiri Srpkinje su završile takmičenje u idealnom timu.

Među odabranima su se našle Aleksandra Uzelac na poziciji primača, dizač Nina Mandović, korektor Jovana Zelenović i srednji bloker Hena Kurtagić.

Izabrane vesti

Uz njih u postavi šampionata bilo je mesta i za libera iz Italije Manuelu Ribeki, srednjeg blokera iz šampionskog sastava Nauziku Aćari i poljskog primača servisa Karolinu Staniševsku.

Za MVP proglašena je Italijanka Đulija Ituma. Ona je bila najbolji akter finala i najzaslužnija za titulu njene reprezentacije.

Podsetimo, juniorke Srbije su bile prilično dominantne do meča za zlato. U grupi su ostvarile pet maksimalnih pobeda protiv Švajcarske, Rumunije, Turske, Hrvatske i Holandije. U polufinalu su bile bolje od Poljske. Poslednji meč su dobro započele, imale su lepe šanse da ga na najlepši način i završe, ali je Italija u presudnim trenucima bila sigurnija.

Selekcija Vladimira Vasovića završava sa akcijama za ovo leto. Ostaće upamćeno da su bile najbolje na Balkanijadi i srebrne na Evropskom prvenstvu.



tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeVladimir VasovićHena KurtagićAleksandra Uzelac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara