Srednji bloker Mladog radnika Mamadou Sejdou (MN Press)
Srednji bloker Mladog radnika Mamadou Sejdou (MN Press)

Crno-beli imaju težak ispit u Kraljevu, Radnički traži produžetak serije

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 10:37

Crvena zvezda gostuje u Ljigu, a Vojvodina izlazi na megdan Mladom radniku u Požarevcu

Samo jedan pobednički korak nedostaje Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini i Spartaku iz Subotice da bi rezervisali mesto u polufinalu plej-ofa. Te četiri ekipe večeras će imati meč lopte, a njihovi protivnici će pokušati da produže četvrtfinalne serije, samim tim i sezone.

Novosađani su na domaćem parketu bili prilično dominantni protiv Mladog radnika, pobedili su maksimalnim rezultatom i završili veliki deo posla. Po setovima su dozvolili gostima da im uzmu 14, 18 i 17 poena. Brojke jasno govore da nije bilo nikakve neizvesnosti. Revanširali su se ekipi Dragana Bonića za poraz u ligaškom delu i večeras imaju dobru priliku da overe plasman u polufinale plej-ofa.

Izabrane vesti

Nisu mnogo toga uspeli u Spensu da urade Požarevljani, a večeras možda imaju i poslednju priliku pred navijačima da pokažu šta znaju... Ako budu odigrali kao u nekim najboljim trenucima ili će se časno oprostiti, ili će produžiti sezonu za bar još jednu utakmicu, koja bi se igrala u srpskoj Atini.

Crvena zvezda je u razigravanje stigla sa prve pozicije i zakazala duele sa Spartakom iz Ljiga. Prvi duel na Banjici pripao je Žakićevim momcima maksimalnim rezultatom, a posebno zanimljiv bio je treći set koji su dobili - 36:34. Crveno-beli i večeras u Ljig stižu sa ulogom velikog favorita, pa bi sve sem njihove pobede i prolaska dalje bilo ogromno iznenađenje.

Zanimljiva predstava mogla bi da se odigra večeras u Kraljevu (18 časova). Na teren će istrčati odbojkaši Ribnice i Partizana, koji su pre tri dana u dvorani Master imali interesantan i neizvestan okršaj, iako to možda konačni rezultat ne pokazuje - 3:1. Crno-beli su zabeležili pobedu i u dobrom raspoloženju idu na gostovanje... Večeras će imati prvu meč loptu za prolaz među četiri, a Ribnica će baciti sve karte na teren da uzvrati istom merom. Iskusna kraljevačka ekipa zna kako da namuči najjače rivale, a da li će njihovo izdanje biti dovoljno za izjednačenje u seriji, biće poznato večeras.

Jedini meč u četvrtfinalu koji je trajao pet setova bio je obračun Radničkog i Spartaka iz Subotice. Kragujevčani su poraženi na domaćem terenu, pa se nalaze u nezgodnoj poziciji. Četa Ivice Jevtića je u ligaškom delu bila najprijatnije iznenađenje, a i četvrtfinale je krenula jako... Ima prednost iz prvog meča, igra kod kuće i blizu je prolaska u polufinale. Kragujevčani nemaju više šta da izgube, moraju da krenu na sve ili ništa, tako da se i večeras očekuje žestok okršaj.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

18.00: Mladi radnik - Vojvodina (prvi meč 0:3)

18.00: Ribnica - Partizan (prvi meč 1:3)

19.00: Spartak Subotica - Radnički (prvi meč 3:2)

19.00: Spartak Ljig - Crvena zvezda (prvi meč 0:3)

*serija se igra na dve pobede


tagovi

OK Mladi RadnikOK PartizanOK Crvena ZvezdaOK RibnicaOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara