Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Crno-beli pali u Prešovu, za prvo mesto potrebno +4 na Banjici

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 17:48

SEHA liga: Rukometaši Partizana izgubili od Tatrana u Slovačkoj sa 29:25 u petom kolu Grupe B

Rukometaši Partizana poraženi su u Slovačkoj od Tatran Prešova sa 29:25, ali i dalje su ostali u igri za prvo mesto u Grupi B SEHA lige. Podnošljiv poraz za četu Darija Krželja koja će u ponedeljak s istim rivalom da odmeri snage na Banjici u poslednjem meču grupne faze u regionalnom takmičenju.

Prvo mesto donosi za rivala u nokaut fazi Eurofarm Pelister iz Bitolja, drugo Vojvodinu u srpskom obračunu, a poslednja pozicija vodi na najtežeg rivala, mađarskog Vesprema, branioca titule.

Izabrane vesti

Gubili su gosti u 56. minutu sa sedam golova razlike (22:29), ali su pogocima u finišu Vuka Lazovića, Mladena Šotića i golmana Andreja Trnavca smanjili na samo -4, pa ukoliko za šest dana dobiju slovačkog šampiona sa četiri pogotka razlike pred svojim navijačima biće lideri Grupe B. Svi timovi bi imali po šest bodova, kao u Grupi A, ali bi srpski vicešampion imao najbolju gol-razliku.

20.45: (4,40) Benfika (9,00) Flensburg (1,30)

Crno-beli su u padu forme posle poraza u večitom derbiju od Crvene zvezde. Napad je škripao veći deo meča, ali na kraju svi u taboru Partizana mogu da budu zadovoljni rezultatom protiv učesnika grupne faze Lige Evrope.

Najveće probleme Partizanu pravio je prošle sezone rukometaš tima iz Humske, desni bek Nikola Ivanović, strelac šest golova za domaćina, dok je pogodak više delo Erika Fenara. Pet puta se u listu strelaca upisao Serhio Lopez. Golman Igor Čuprina je zaustavio 13 lopti gostujućim rukometašima.

Kod Partizana sa pet golova najefikasniji je bio reprezentativac Srbije, kapiten Nikola Zečević. Mladen Šotić (bez promašaja) i Uroš Kojadinović su pogodili po četiri puta mrežu ekipe iz Prešova, dok su Ivan Mićić, Stefan Petrić i Veljko Popović postigli po tri pogotka. Na golu je solidan bio Andrej Trnavac sa 12 odbrana.

SEHA LIGA – 5. KOLO

GRUPA B

Utorak

Tatran Prešov – Partizan 29:25 (14:12)



tagovi

RK PartizanSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara