Danica Ružić sa nagradom (©CEV)
Danica Ružić sa nagradom (©CEV)

Danica Ružić najbolji libero Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.07.22. | 14:50

Srbija ostala bez bronze, ali naša igračica dobila individualno priznanje

Kadetkinje Srbije su poražene u duelu za bronzu na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Zauzele su četvrtu poziciju, a jedna naša igračica je ipak nagrađena za partije koje je pružila. U pitanju je Danica Ružić, koja je proglašena za najboljeg libera na ovom takmičenju.

Reprezentativka Italije Safa Alaui je MVP Evropskog prvenstva i najbolji dizač. Na poziciji korektora u idealnoj postavi je Leana Grozer iz Nemačke. Odabrani par srednjih blokera čine Italijanka Linda Manfredini i Turkinja Begum Kačmaz. Primači servisa su Erika Espozito iz Italije i Džejlin Kujan iz Turske.

Izabrane vesti

Naša reprezentacija je u Češkoj ostvarila pet pobeda u grupi i sa prvog mesta otišla u polufinale. Tamo nije uspela da preskoči Tursku, pa joj je preostala borba za bronzu. U duelu za treće mesto Srpkinje su poražene od Nemačke.

Italija je osvojila zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu, Turska je bila druga, Nemačka treća, Srbija četvrta. Posle toga redom idu Poljska, Bugarska, Holandija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Češka i Finska.

Srbija je plasmanom u polufinale izborila i učešće na EJOF-u naredne godine (23. do 29. jul), kao i Svetskom prvenstvu.



tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija SrbijeDanica Ružić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara