Duško Todorović (©MOZZART Bet)
Duško Todorović (©MOZZART Bet)

Debi srpskog borca u UFC-u: Todorović protiv Tarantule!

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.10.20. | 14:41

U nedelju u ranim jutarnjim časovima Duško se bori u Abu Dabiju protiv Dekuana Taunzenda

U noći između subote i nedelje, ujutru po našem vremenu (04.30), na ostrvu Jas (Abu Dabi), mladi srpski borac i član elitne MMA promocije UFC - Duško Todorović, debitovaće u famoznom oktagonu najprestižnije organizacije u mešovitim borilačkim sportovima na svetu. Njegov protivnik biće Dekuan Taunzend, zvani Tarantula.

Todorovićev debi bio je prvobitno planiran za mart ove godine, u Londonu protiv drugog protivnika. Nažalost do toga nije došlo jer je Velika Britanija zatvorila granice nakon izbijanja globalne pandemije. Drugi pokušaj da se meč održi bio je u julu na ostrvu Jas, ali je Todorović u Beogradu na COVID-19 testu bio pozitivan i nije mu dozvoljeno da nastupa. Todorović je nedavno dobio novog protivnika i datum održavanja borbe 4. oktobra protiv iskusnijeg i starijeg Taunzenda, koji iza sebe ima 32 borbe, od toga 21 pobedu i 11 poraza. Dušku će ovo biti 10. profesionalna borba, a iza sebe ima devet pobeda od čega je osam ostvario prekidom i samo jednu odlukom sudija.

Izabrane vesti

04.30

(3,20) TAUNZEND - TODOROVIĆ (1,30)

Podsećamo da je Todorović svoje mesto u elitnoj promociji zaslužio na najteži mogući način, a to je DWCS (Dana White Contender Series). Rijaliti šou u kojem se mladi potencijali bore u profesionalnom meču dok ih iz prvog reda posmatra sam predsednik UFC-a – Den Vajt. Za ulazak u elitnu promociju nije dovoljno samo ostvariti pobedu, već je neophodno ostaviti dobar utisak i impresionirati predsednika promocije. Todorović je to uspeo pobedivši vrlo neugodnog i iskusnog Kanađanina koji je u najboljoj tamošnjoj promociji bio šampion u srednjoj (84kg, ujedno Duškova kategorija) i poluteškoj (93kg) kategoriji.

Važno je napomenuti da je Duško na taj meč otputovao u Las Vegas sam, bez pratnje svog dugogodišnjeg trenera, ujedno i najpoštovanijeg trenera na domaćoj MMA sceni – Jovana Milićevića. Gospodinu Milićeviću nije odobrena viza, te je Duško bio prinuđen da sam otputuje u SAD i uprkos tako ozbiljnom hendikepu ostvario vrhunski rezultat. Samo to je dokaz zrelosti koju poseduje Todorović, kojem je trener Milićević poput drugog oca i sama činjenica da nije mogao da pođe sa svojim štićenikom u SAD bila je alarmantna vest u MMA krugovima u čitavom regionu. Još jedan pokazatelj o kakvom borcu i kakvom treneru se radi.

Treba istaći da je srednja kategorija prepuna mladih talenata kao i da trenutno važi za jednu od najuzbudljivijih kategorija u ovom sportu. Velika je čast za našu zemlju što ima predstavnika u najjačoj borilačkoj i pre svega MMA organizaciji.

Duško Todorović će u UFC-u, kao i do sada, nastupati u srednjoj kategoriji do 84 kilograma. Srednjom kategorijom trenutno vlada neporaženi šampion sa Novog Zelanda, a poreklom iz Nigerije, Izrael Adesanja. Momak kojeg već sada mnogi smatraju najboljim borcem svih vremena. Adesanja ima ukupno 100 pobeda u svim borilačkim sportovima kombinovano (MMA, boks i kik boks) i trenutno se niko ne usuđuje da navede eventualnog protivnika koji bi mu mogao stati na put. Međutim, Duško Todorović u svom vlasništvu ima crni pojas u taekvondou i brazilskoj džijudžici. Todorović prestavlja beogradski BJJ i MMA klub Secutor, koji važi za jednu od najboljih BJJ (brasilian jiujitsu) akademija u Srbiji.

Koliko je Todorović dobar svedoči činjenica da je brazilska zvezda u usponu Mičel Pereira, koji važi za jednog od najatraktivnijih boraca u UFC-udanas, stradala upravo od Todorovićeve ruke dok su se još obojica borili pod okriljem najeminentnije srpske MMA promocije SBC. Todorović je Pereiru savladao tehničkim nokautom u prvoj rundi i tako postao prvak SBC-a u srednjoj kategoriji. Nedugo zatim usledio je poziv iz UFC-a za nastup na gorepomenutom DWCS-u.

Dušku je tek 25 godina, a njegov rezime je već sada impresivan i kako vreme prolazi sve je impresivniji jer borci koje je savladao u međuvremenu postaju velika imena na svetskoj MMA sceni. Upravo to dokazuje da je Dušku mesto među najboljima.

Glavni program, ovog vikenda, počinje u 05.00 ujutru po našem vremenu, a glavna borba večeri biće dvoboj žena u bantam (61kg) kategoriji. Bivša prvakinja Holi Holm ukrstiće rukavice sa meksičkom zvezdom u usponu Irenom Aldanom. Todorović će se boriti u glavnom programu večeri, te vam savetujemo da sat navijete da zvoni nešto posle četiri izjutra...

PIŠE: Ivan BEGANI

KOMPLETNA PONUDA



tagovi

Duško TodorovićUFCufc mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara