Đakomo Kanela i Aleksandar Ivović (©MN Press)
Đakomo Kanela i Aleksandar Ivović (©MN Press)

Demonstracija sile evropskog prvaka – Pro Reko tri četvrtine bez primljenog gola

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 19:53

Hanover nemoćan u Italiji...

Ne viđa se svaki dan, Pro Reko je tri četvrtine bio bez primljenog gola u utakmici Lige šampiona. Hanover je izbegao pravu katastrofu, upisao se na semaforu i, ipak, neće ostati upamćen kao tim koji za čitav meč nije uspeo da zatrese mrežu. Spasao ga je Andrija Bašić – 21:4.

Nemački šampion je bio nemoćan u Italiji, radio je Pro Reko šta je hteo. I nije imao milosti, svojski se potrudio da nanese Hanoveru jedan od najtežih poraza u elitnom takmičenju i pokaže da kvalitetom ne pripadaju vaterpolo kremu. Ligi šampiona – da, ali definitivno je nemački predstavnik ove sezone među najslabijim ekipama.

Izabrane vesti

Rezultatski gledano, niko ne pruža lošije partije od Hanovera. Samo jedanput je trijumfovao – na gostovanju Dinamo Tbilisiju. I u većini utakmica nije bio konkurentan. U Italiji je potpisao kapitulaciju već sredinom drugog perioda. Evropski prvak se poigravao, svi koji su pucali ka golu što su ga branili Kevin Gec – bez odbrane za tri četvrtine – i Feliks Benke su pronašli put do mreže, osim Gonzala Ečenikea. Jedino se Argentinac koji nastupa pod italijanskom zastavom nije upisao u strelce.

Blizu toga bio je i Hanover, pune tri četvrtine bio je bez gola. Šta god da su u bazenu izveli gosti, kako god da su uputili loptu ka Marku del Lungu – završavala je u naručju italijanskog čuvara mreže. Poput magneta ih je privlačio, imao je 13 odbrana, a prvi ga je matirao Andrija Bašić. Promašio je šibenski bombarder šest puta, sedmi je bio precizan.

Do kraja utakmice je još dva puta spustio loptu iza imaginarne gol-linije, a pored hrvatskog reprezentativca precizan je bio i Mark Gansen. Ostatak tima nije mogao da „pogodi okean sa broda“, a prednjačio je Hrvoje Benić. Potrošio je osam lopti.

Kod Pro Reka su najefikasniji bili Gergo Zalanki i Andrea Fondeli. Mađar i Italijan su dali po četiri gola, imali su i identične procente šuta – tri puta promašili – besprekoran meč odigrao je hrvatski centar Luka Lončar. Sve tri lopte poslao je iza leđa Hanoverovog golmana, a sa tri gola osmoj pobedi i makar privremenom proboju na prvo mesto doprineo je i Đakomo Kanela, prošlosezonski MVP Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

Sreda

GRUPA A

Dinamo Tbilisi - Radnički 13:8

Pro Reko - Hanover 21:4

Barseloneta - Olimpijakos (u toku)

Jadran Split - Vuljagmeni (u toku)

Utorak

GRUPA B

OSC Budimpešta - Breša 14:14

Sabadelj - Jug Dubrovnik 15:12

Novi Beograd - Marselj 11:4

Ferencvaroš - Špandau 12:8



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluPro RekoVK HanoverSandro Sukno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara