Radomir Drašović (©MN Press)
Radomir Drašović (©MN Press)

Derbi na ivici incidenta: Uzavrele strasti, pljuštala isključenja – Novi Beograd okrenuo Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 21:43

Crveno-beli u drugom poluvremenu nisu postigli nijedan gol, ostali su bez pobede, ali su zbog poraza Radničkog u Šapcu zadržali drugo mesto

Glavno pitanje na bazenu kraj Dunava glasilo je: “Koji je rezultat?” Malo ko je uspeo da uhvati nit, jer u bazenu je sve pucalo od tenzije i isključenja, strasti su bile uzavrele, a semafor nije radio?! Zbog kvara je derbi kasnio, niko osim zapisničkog stola nije imao uvid u statistiku i kretanje rezultata, a dodatnu zabunu unosile su sudije. 

Totalna konfuzija vladala je u obračunu između Novog Beograda i Crvene zvezde u kome se bolje snašao lider Superlige Srbije. Tim Živka Gocića preokrenuo je rezultat u drugom poluvremenu, istopio je dva gola zaostatka i trijumfovao posle preokreta - 10:7. 

Izabrane vesti

Niko iz tabora beogradskih rivala nije bio zadovoljan. Derbi je bio na ivici incidenta. Pljuštala su isključenja, bilo je udaraca preko vode, ali nijednom arbitri nisu direktno izbacili nekoga od igrača iz bazena. Treneri su dobijali opomene i žute kartone, a u totalnoj konfuziji Novi Beograd je uspeo da zatvori prilaze golu i ne dozvoli crveno-belima da zatresu njegovu mrežu u druom poluvremenu. 

Ostala je Crvena zvezda bez pobede u gradskom derbiju, ali je zadržala drugo mesto. Radnički je pao u Šapcu, propustili su priliku izabranici Uroša Stevanovića da preskoče crveno-bele i u potencijalnom polufinalu sa Beograđanima imaju prednost domaćeg terena - 10:5.

Ekipu Aleksandra Filipovića neuspeh protiv Novog Beograda nije skupo koštao, ali žaliće domaćin jer je mogao da uđe u glavu prvom favoritu pred doigravanje. Crveno-beli su imali dva gola prednosti na kraju prvog poluvremena, Veljko Tankosić i Miloš Vasić svezali su dva gola u završnici, ali od tada - ništa. Mrtvo more. Utihnula je artiljerija osvajača Kupa Srbije.

Miloš Vasić (©MN Press)Miloš Vasić (©MN Press)

Na početku utakmice dozvoljavale su sudije grubu igru, nisu po svaku cenu svirale isključenja i to im se moglo obiti o glavu. Dvojac je ispustio utakmicu, apsolutno nije mogao da kontroliše dešavanja u bazenu, niti da umiri igrače kada im dosudi isključenja. Rasla je tenzija kako je meč odmicao, istrošila se Zvezda i doživela pad. Sporo je gradila napade, a sa igračem manje u nije uspevala da odbrani gol. 

Ništa tu nije mogao ni Vladimir Mišović, iako je u većem delu utakmice činio čuda i frustrirao šutere Novog Beograda. Izvlačio je lopte iz gola, pokrivao uglove... Raspucali su se gosti, koristili su igrača više, a utakmicu je prelomio Alvaro Granados. Španac je povezao redove srpskog šampiona i zajedno sa Strahinjom Rašovićem i Radomirom Drašovićem potpisao poraz crveno-belih.

Novi Beograd je osvajanjem prvog mesta, koje je obezbedio i pre poslednjeg kola, stekao prednost domaćeg terena do finala. Zvezda je ligaški deo završila kao drugoplasiranana, Radnički joj gleda u leđa i taj trio imaće ulogu favorita u četvrtfinalu. Na startu nokaut faze Superlige Srbije najuzbudljiviji dvomeč biće između Partizana i Šapca, koji je pre godinu dana u toj fazi takmičenja priredio iznenađenje eliminisavši crveno-bele.

Prve utakmice četvrtfinala na programu su 12. aprila, dok će se revanši igrati kroz sedam dana, ako ne bude promena u kalendaru.

SUPERLIGA SRBIJE, POSLEDNJE KOLO LIGAŠKOG DELA TAKMIČENJA:

Subota

Valis Valjevo – Partizan 8:15

Crvena zvezda – Novi Beograd 7:10

Šabac – Radnički 10:5


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK RadničkiVK ŠabacVK PartizanVK Valis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara