Vladimir Cupara (©Reuters)
Vladimir Cupara (©Reuters)

Dinamo platio obeštećenje, Cupara se pridružio Kukiću u Bukureštu

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.07.23. | 20:21

Srpski reprezentativni golman napustio Vesprem godinu dana pre isteka ugovora

Saga oko Vladimira Cupare se završila. Srpski rukometni reprezentativni golman godinu dana pre isteka ugovora s Vespremom napušta redove mađarskog šampiona i karijeru nastavlja u Dinamu iz Bukurešta.

Ambiciozni rumunski projekat je tokom Svetskog prvenstva u Katovicama početkom godine potpisao Cuparu do 2026, ali tek od narednog leta. I prethodnih meseci se spekulisalo da je Dinamo spreman da plati otkup za nekadašnjeg golmana Crvene zvezde, Ademar Leona i Kjelcea i to je i učinio.

Izabrane vesti

Vesprem se na zvaničnom sajtu oprostio od golmana koji je četiri godine branio boje mađarskog šampiona.

Uprkos njegovom produžetku ugovora prošlog decembra, naš golman je na kraju sezone nagovestio da ne želi da narednu počne sa Vespremom. Zbog toga je, posle dugog pregovaranja, uprava kluba odlučila da udovolji zahtevu igrača i pusti ga u Dinamo Bukurešt, koji ga je otkupio. Vladimir Cupara nije više član Vesprema“, saopštio je tim koji ima najveći budžet na svetu.

Cupara je prethodne dve sezone bio u senci Rodriga Koralesa. Posle loših odbrana Španca, Momir Ilić je ukazao šansu zemljaku u finalu plej-ofa protiv PIK Segeda prošlog meseca, kada je zajedno sa Zoranom Ilićem, Bjarki Mal Elisonom i Mikitom Vailupauom, bio tvorac preokreta i osvajanja trona kod naših severnih komšija.

Srbin će u Dinamu biti prvi golman i sigurno će imati mnogo veću minutažu nego što je imao u redovima tima iz gradića u blizini jezera Balaton. Pridružiće se saigraču iz reprezentacije Srbije, Lazaru Kukiću, koji je prošlog leta stigao iz Benfike i ima ugovor do narednog leta u prestonici Rumunije. Ovog meseca redove Dinama pojačao je i mladi Leskovčanin, novopečeni Španac, desni bek Aleksandar Cenić.

Srpski čuvar mreže je 2019. godine došao u Vesprem iz Kjelcea, odigrao je 174 utakmice za mađarskog šampiona. Postigao je čak 20 golova. Osvojio je ove godine titulu prvaka Mađarske, tri Kupa naših severnih suseda, tri SEHA ligu, dok je u Ligi šampiona dva puta bio na fajnal-foru u Kelnu. Vesprem je ove sezone stao u četvrftinalu evroelite. Bolji u dvomeču bio je poljski Kjelce, dvostruki uzastopni vicešampion Evrope.

Vesprem je brzo reagovao i doveo iz Visle Plock španskog golmana Ignjasija Bioska, a narednog leta u redove mađarskog prvaka se verovatno seli jedan od najboljih čuvara mreže današnjice, Nemac Andreas Volf.

Dinamo je prošle sezone igrao nokaut fazu Lige šampiona. Ispao je u plej-ofu za četvrtfinale od Kila, a proteklog meseca je doživeo pravi šok, kada je, za mnoge nezasluženo ostao bez mesta među 16 najboljih klubova Starog kontinenta (prednost dobili skupi norveški projekat Kolstad i godinama jedan od najgorih timova u Ligi šampiona, Zagreb). Igraće naredne sezone u Ligi Evrope i biće jedan od kandidata za trofej u drugorangiranom takmičenju u kojem bi mogla da igra I Vojvodina, desetostruki uzastopni prvak Srbije. Na čelu ovog bogatog rumunskog kluba stoji španski tandem, sportski direktor David Barufet i trofejni trener Ćavi Paskval. Obojica su nekada bili deo Barselone.



tagovi

Vladimir CuparaVespremRK Dinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara