Stefan Branković i Draško Gogov (©MN Press)
Stefan Branković i Draško Gogov (©MN Press)

Doktorska disertacija Stevanovića i eksplozija Brankovića: Jadran se poklonio Radničkom

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 21:46

Splićani turneju po Srbiji započeli porazom u Kragujevcu

Piše Uroš Stevanović doktorsku disertaciju na temu kako se tempira forma. Kako se bliži bitka za trofej, tako kragujevački Radnički podiže nivo igara. Protekle sezone maksimalno našpanovani za finiš regionalne i srpske lige, ove za finale Kupa Srbije, a sva je prilika i za odbranu titule na Jadranu. U velikom stilu Radnički je najavio F4 Jadranske lige, oduvao je u Ligi šampiona direktnog konkurenta za regionalni tron - 13:10 (2:4, 5:4, 4:1, 2:1).

Splitski Jadran višednevnu turneju po Srbiji nije započeo onako kako je zamišljao. Izgubio je i minimalne šanse za plasman na Fajnal-ejt Lige šampiona, više ga ni matematika ne održava u životu. A, da sve bude gore po četu Mileta Smodlake raširio je krila gospodaru regionalnih voda, kome se samopouzdanje posle prvog ovosezonskog trijumfa nad Splićanima vinulo u nebesa.

Izabrane vesti

Počeo je Radnički sa naplatom dugova. U osnovnom delu regionalne lige Jadran mu se izmigoljio na bazenu “Poljud”, a na istom mestu Splićani su nadigrali Kragujevčane u prvom krugu lige šampiona. Nije uspeo Jadran i treći put ove sezone da se izbori sa stiskom šampiona, u kragujevačkom grotlu potpisao je kapitulaciju.

Čitave sezone Nikola Lukić, Marko Radulović i golman Lazar Dobožanov igraju na visokom nivou, zato su i dobijali pozive Dejana Savića za reprezentativna okupljanja, ali protiv splitskog kluba Radnički je imao “X faktor”. Stefan Branković je odigrao najbolji meč u sezoni, napadački je eksplodirao i sa tri strele umnogome je doprineo porazu gostiju, koji će se za vikend u Beogradu sa Novim Beogradom, Kragujevčanima i dubrovačkim Jugom boriti za krunu i status regionalnog šampiona.

Ispalio je Stefan Branković tri neuhvatljive lopte za hrvatskog golmana Matu Anića, poneo je zvanje najefikasnijeg igrača utakmice zajedno sa Nikolom Lukićem i hrvatskim reprezentativcem Lukom Bukićem. Ali, jedino je Branković bio nepogrešiv u šutu iz igre. Svaku loptu koju je uputio ka golu rivala našla je put do mreže. 

Trijumfovao je Radnički posle preokreta, odigrao je besprekorno drugo poluvreme i dobio je tri kvartala. Lazar Dobožanov završio je meč sa sedam odbrana, a pored Luke Bukića najveće probleme napravili su mu Rus Konstantin Harkov, koji je postao hrvatski reprezentativac odlukom FINA, te Rino Burić i Marino Čagalj. 

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda

Barseloneta - Olimpijakos 9:5

Novi Beograd - Ferencvaroš 14:11

Radnički Kragujevac - Jadran Split 13:10

Breša - Dinamo Tbilisi 16:8


GRUPA B

Utorak

Hanover - Crvena zvezda 14:11

Špandau - Pro Reko 6:11

Marselj - OSC Budimpešta 13:9

Jug Dubrovnik - Steaua Bukurešt 14:7



tagovi

Nikola LukićUroš StevanovićLiga šampiona u vaterpoluVK Jadran SplitVK RadničkiStefan BrankovićMarko RadulovićLazar DobožanovLuka BukićKonstantin Harkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara