(©Reuters)
(©Reuters)

Dominacija Balkanaca u Santa Katerini: Zubčiću pobeda, Kranjecu drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 16:14

Na podijumu se našao i Marko Odermat

U drugoj ovosezonskoj trci u veleslalomu za muškarce, hrvatski skijaš Filip Zubčić slavio je sa ukupnim vremenom 2:15.06.

Filip Zubčić ostvario je drugu pobedu u veleslalomu u 2020. godini, a u prethodnoj sezoni najbolji je bio u Japanu. Podbacio je u prvoj trci voženoj u austrijskom Zeldenu, ali je u Santa Katarini zablistao.

Izabrane vesti

Žan Kranjec bio je vodeći posle prve vožnje, ali je na kraju, ipak, zauzeo visoku drugu poziciju sa 12 stotinki zaostatka za Hrvatom. Švajcarac Marko Odermat popeo se treće mesto na podijumu.


Najboljih deset skijaša u prvoj od dve veleslalomske trke za muškarce u itlijanskoj Santa Katerini kompletirali su Loik Mejlar, Aleksi Panturo, pobednik paralel slaloma, Tomi Ford, Adam Zampa, Metju Favr, Aleksander Kilde i Kanađanin Erik Rid.

Norveško čudo, Lukas Broten, pobednik veleslalomske trke u Zeldenu, završio je kao dvanaestoplasirani. Podbacio je i drugi Norvežanin, Henrik Kristofersen, zauzevši 22. poziciju, a među 30 najboljih mesta nije bilo za skijaše poput Klemana Noela, Danijela Julea i Kjetila Jansruda.

Sutra će se voziti druga veleslalomska trka u Santa Katerini za muškarce. Prva vožnja na programu je od 10.00, a početak druge zakazan je za 13.00.



tagovi

Filip ZubčićŽan KranjecMarko OdermatSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara