Džošua (©Reuters)
Džošua (©Reuters)

E, ovo još nismo čuli: Džošui 18.000.000 evra da se – ne bori

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.01.22. | 01:41

Kompenzacija da odustane od revanša sa Usikom

Obično se u svetu boksa pregovara, licitira sumama koje će dvojica boraca da dobiju za meč, ali ovo je definitivno nešto novo: da bokser dobije masnu kompenzaciju da se – ne bori!

Nekadašnji prvak sveta i velika nada svetskog boksa Entoni Džošua dobio je baš takvu ponudu: čak 18.000.000 evra samo da odustane od potpisanog revanša sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom! Kada su dvojica boksera ugovarala prvi meč, na papir je stavljena i stavka da će, kako god se prvi duel završi, biti i revanša.

Izabrane vesti

E, sada je došlo do preokreta: menadžerska agencija Tajsona Fjurija, vlasnika ostalih šampionskih pojaseva teške kategorije, želi da ugovori meč sa Usikom, za objedinjavanje kruna. Ko pobedi – nosi sve.

Međutim, Usik mora po ugovoru da prvo odradi revanš sa Džošuom. I zbog toga je krenuo pritisak na tamnoputog Britanca da odustane od tog meča, kao kompenzaciju bi dobio 18.000.000 evra, a u ringu bi rukavice ukrstili Tajson Fjuri i Aleksandar Usik.

Utisak je da bi svet boksa pre gledao baš taj meč, nego ponovo Džošuu u ringu, jer je Britanac debelo razočarao, očekivalo se mnogo više od njega kada je skinuo krunu Vladimiru Kličku.


tagovi

boksEntoni DžošuaOleksandr UsikTajson Fjuri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara