Rukometaši Srbije (©Reuters)
Rukometaši Srbije (©Reuters)

EHF lista: Danska prva, Srbija 15.

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.07.23. | 11:08

Evropska rukometna federacija izbacila najnoviji poredak reprezentacija Starog kontinenta

Danska, svetski šampion iz Stokholma ove godine, rangirana je kao najbolja evropska rukometna selekcija na najnovijoj EHF listi. Ima 448 bodova, ispred je prvaka Starog kontinenta Švedske (424) i Španije (400), objavila je Evropska rukometna federacija.

Rangiranje je uzelo u obzir konačan plasman na tri velika međunarodna takmičenja, a to su dva Svetska prvenstva i prologodišnji šampionat Starog kontinenta u Slovačkoj i Mađarskoj. Srbija je tek na 15. mestu sa 136 bodova, a razlog je neigranje na SP u Egiptu 2021. godine. Na EP smo bili na 14. poziciji, a najboji plasman je bilo 11. mesto u januaru u Katovicama.

Izabrane vesti

U obziri nisu uzeti rezultati kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj, gde će Orlići da igraju u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. U prvih 10 našli su se još Francuska, Norveška, Nemačka, Mađarska, Hrvatska, Island i Slovenija.

Ispred Srbije su i Portugalija, Poljska, Rumunija i Holandija, sve selekcije od kojih smo bili bolji na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. Iza Srbije su Crna Gora, Češka i Makedonija.

Narednog januara Orlovi će imati šansu da poboljšaju plasman na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijerssEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara