Marsenić i Milosavljev (© Star sport)
Marsenić i Milosavljev (© Star sport)

Đerona objavio spisak za baraž: Sve najbolje što Srbija ima, samo jedan igrač iz našeg prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 16:51

U fokusu je dvomeč sa Slovencima

Sve najbolje što Srbija ima nalazi se na spisku selektora Tonija Đerone. Ranije je bilo otkaza, negodovanja, zle krv, ali kad je veliki cilj pred reprezentacijom deluje da su svi tu. Španski stručnjak na klupi našeg državnog tima pozvao je proverene snage za baraž mečeve vredne plasmana na Prvenstvo sveta naredne godine.

Na njemu se nalazi 19 rukometaša, uglavnom iz Nemačke, Francuske ili Mađarske, dok čast domaće lige brani Jovica Nikolić iz Vojvodine.

Izabrane vesti

Svi oni imaće zadatak da se preko Slovenije u baraž utakmicama plasiraju na završni turnir nakome je naša selekcija prethodni put igrala 2019. na takmičenju u zajedničkoj organizaciji Nemačke i Danske, dok je prethodni turnri, u Egiptu 2021, propustila.

Na pisku se nalaze:

Golmani: Dejan Milosavljev (Berlin), Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leon);

Leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Šartr);

Pivoti: Mijajlo Marsenić (Berlin), Dragan Pešmalbek (Nant);

Desna krila: Bogdan Radivojević (Mol Pik Seged), Darko Đukić (Vardar 1961);

Bekovi: Petar Đorđić (Benfika), Ilija Abutović (Raj Neker Leven), Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Lazar Kukić (Benfika), Đorđe Đekić (Šartr), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Miloš Orbović (Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina) i Nemanja Zelenović (Gepingen,)

Reprezentacija će se okupuiti u nedelju od 19 časova u beogradskom hoteli „M“, prvi meč baraža igraće u Celju 13. aprila od 20, a revanš tri dana kasnije od 18 sati u Kragujevcu.

Plasman na Mundijal (od 11. do 29. januara 2023), osim domaćina Poljske i Švedske, te zvaničnog prvaka planete Danske, obezbedili su Španija, Francuska i Norveška na osnovu plasmana na prethodnom Prvenstvu Evrope, dok se posle trijumfa nad Slovačkom u prvom krugu baraža Belgija direktno plasirala na turnir zbog diskvalifikacije selekcije Rusije iz svih takmičenja, dok će baraž mečevi tokom aprila doneti odgovor na pitanje kojih još osam evropskih selekcija će na Svetsko prvenstvo na kome su još Bahrein, Iran, Katar, Saudijska Arabija, Argentina, Urugvaj, Brazil, Čile i Južna Koreja.,



tagovi

rukometSvetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara