(©MN Sport)
(©MN Sport)

Đerona saopštio konačan spisak putnika na EP

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 13:12

Korona potpuno poremetila pripreme rukometaša

Hod po mukama rukometne reprezentacije Srbije je valjda završen. Korona je potpuno razbila pripreme Orlova za Evropsko prvenstvo, uticala na konačan spisak putnika, mada se mora reći da je takvih problema bilo u više selekcija širom kontinenta.

Pred polazak za Segedin, gde će naš državni tim igrati utakmice prve faze, selektor Toni Đerona, koji je i sam preležao koronu tokom priprema, objavio je konačan spisak putnika.

Izabrane vesti

Boje reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu braniće:

Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

Pogledajte kvote za osvajača EP u rukometu.

Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na poslednjem PCR testiranju, pa će nakon lekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin. Očekuje se i ishod testiranja i lekarskih pregleda Vanje Ilića, pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine.

Kapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.

Biće Srbija oslabljena u Mađarskoj, pošto u odnosu na prethodni spisak nedostaju Ilija Abutović, Nemanja Zelenović i Dejan Milosavljev.

Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na pet i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Za reprezentaciju Srbije Evropsko prvenstvo počeće 13. januara utakmicom protiv Ukrajine, dva dana kasnije igraće protiv Hrvatske, a 17. januara protiv Francuske.


tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara