Marko Žuvela (©Reuters)
Marko Žuvela (©Reuters)

Euforija zahvatila Hrvatsku: Krvavo smo radili, verujemo u medalju! Dovoljno smo snažni da izbacimo Italiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 13:41

“Znamo sve o njima, igramo u Splitu pred 9.000 navijača. Mi smo najtvrđi”, poručuju Barakude uoči polufinala

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Plasman Hrvatske u završnicu Evropskog prvenstva izazvao je vaterpolo groznicu u Splitu i čitavoj zemlji. Veruju svi od navijača, preko selektora, do igrača da će jedna od tri medalje ostati u Hrvatskoj, da im se neće ponoviti Budimpešta. Veruju da Hrvatskoj može da se ponove 2010. i Zagreb, kada su Barakude osvojile zlato. Spaladium arena biće krcata za polufinale sa Italijanima (četvrtak, 20.30), za kartama vlada pomama.  

Izabrane vesti

Ivica Tucak nije krio zadovoljstvo zbog drugog polufinala u dva meseca, Hrvatska je opet u borbi za medalje. Krvav rad tokom letnjih meseci se isplatio i sada želi da se, za razliku od Budimpešte, nađe na pobedničkom postolju. Trofejni stručnjak veruje u medalju. 

“Odbrana je najbolji deo naše igre, na tome smo baš dosta radili, krvavo smo trenirali poslednja dva meseca. Malo smo odmarali ekipu, što nekad nije dobro, jer se gubi tenzija, ali i Italijani su imali jednosmernu utakmicu. Imamo još puno rezervi”, rekao je Ivica Tucak posle plasmana u novo polufinale i dodao: 

“Ovo će biti drugo polufinale u dva meseca i to me čini jako ponosnim. Sada sledi borba za medalje, čeka naš Italija, strašno težak protivnik s kojim smo ove godine odigrali sedam ili osam utakmica. Što zvaničnih, što prijateljskih. Rezultat je uvek bio minimalan ili za njih ili za nas. Verujem da imamo snagu da ih pobedimo, igramo kod kuće, pred divnom splitskom publikom”. 

Govorio je selektor Hrvatske malo i o Italijanima... 

“Igraju jako agresivno, na granici prekršaja, a u napadu raspolažu s trojicom vhunskih individualaca. Znamo sve o njima. Pogledajte u kakvu smo društvu - Italija, Mađarska, Španija i mi. Tu nema slabih”, zaključio je dugogodišnji selektor Barakuda. 

Andrija Bašić (©Reuters)Andrija Bašić (©Reuters)

Modernog beka Rina Burića posebno raduje način na koji je Hrvatska stigla do polufinala. Marko Bijač zaključao je gol, a on i saigrači su se raspucali pred duel sa reprezentacijom koja je najviše prikazala do sada na Evropskom prvenstvu u Splitu.  

“Ceo turnir igramo dobru obranu, primamo malo golova. Bijač je na golu u stvarno dobroj formi i nadam se da će tako nastaviti zajedno s nama. Sledeću utakmicu igramo sa Italijom. Sve znamo, očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu, a nadam se i opet punoj Spaladium areni, koja će nam dati vetar u leđa. Nije bilo presinga u glavi uoči utakmice. Znali smo da smo puno bolja ekipa i da ćemo to pokazati i u bazenu”, poručio je Rino Burić, perspektivni bek splitskog Jadrana, a u superlativima o atmosferi govorio je njegov klupski i reprezentativni kolega Jerko Marinić Kragić

“Pozivam sve da dođu u polufinale, da napunimo celu arenu. Da bude puna kao i do sada i da zajedno uđemo u finale. Italijani su tvrdi, ali igramo u Splitu pred 9.000 navijača. Tu smo mi najtvrđi”. 

Momci koji igraju ili su igrali prethodne sezone u Splitu nosili su Hrvatsku u četvrtfinalu. Luka Bukić postigao je četiri gola, uz samo jedan promašaj, i bio je najefikasniji akter poslednjeg četvrtfinalnog dvoboja. Konstantin Harkov tri puta je tresao mrežu, kao i Loren Fatović, kapiten dubrovačkog Juga, dok se Rino Burić dva puta upisao u listu strelaca.  

“Dižemo formu i samo se nadam da će se takav trend nastaviti. Odbrana je bila odlična, ali sada je i napad bio na pravom nivou. Što se Italije tiče, odličan su tim, dobro ih poznajem. Neće biti nimalo jednostavno, nema nikakvih tajni, jer se i inače međusobno svi znamo. Igrali smo ovo leto čak dva turnira, pa ranije neke prijateljske utakmice. Biće vrlo teško, ali mi se osećamo sjajno, a publika izgleda još i bolje”, podvukao je Luka Bukić.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija ItalijeIvica TucakJerko Marinić KragićRino BurićLuka Bukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara