Bojana Drča u bloku (©CEV)
Bojana Drča u bloku (©CEV)

Fener je sila sa Bojanom Drčom: Prvi otišao u četvrtfinale i to sa set količnikom 15:0

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 23:06

Prolaz je nešto kasnije obezbedio i italijanski Koneljano

Trentino i Zirat su prvi obezbedili četvrtfinale u muškoj konkurenciji, a Fenerbahče i Koneljano u ženskoj.

Odbojkašice iz Istanbula danas su došle do karte, vremenski malo pre rivalki koje vodi Danijele Santareli. Šampion Turske je do naredne faze elitnog takmičenja stigao na dominantan način - bez izgubljenog seta!

Izabrane vesti

Ekipa u kojoj je organizacija igre poverena srpskoj odbojkašici Bojani Drči izgleda odlično ove sezone i jedan je od glavnih favorita za osvajanje svih takmičenja, pa i Lige šampiona.

Pet utakmica odigrao je Fener do sada u Ligi šampiona, svih pet dobio je rezultatom 3:0. Poslednju u nizu danas protiv Kalcita - 3:0 (25:21, 25:17, 25:19). Prva pozicija je overena, samim tim i direktan plasman u četvrtfinale.

Uz to, sigurno da Lavarinija i sve u timu raduje sjajno izdanje Ane Kristine, koja je prošle godine dugo odsustvovala zbog povrede kolena. Njena uloga u završnici sezone treba da bude ogromna, a večerašnja partija pokazuje da je sve bliža najboljoj formi. Postigla je 19 poena, imala je napad 31-15 (48 odsto), tri bloka i jedan as. Mučila se samo na prijemu... Dvocifrena je bila i Arina Fedorovceva koja je postigla deset poena.

Bojana Drča je uspešno dirigovala igrom, a zabeležila je i tri poena. U poraženom sastavu najbolja je bila Maša Pucelj sa 11 poena.

U poslednjem kolu sledeće nedelje Fener igra protiv Lođa, a Potsdam dočekuje Kalcit Kamnik.

Koneljano je takođe danas završio posao u grupnoj fazi, došao je do pobede protiv Asteriksa i tako kolo pre kraja obezbedio direktan plasman u četvrtfinale.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA C

Potsdam - Budovlani Lođ 3:1

Kalcit Kamnik - Fenerbahče 0:3

GRUPA D

Štutgart - Rešov 3:2

Asteriks - Koneljano 0:3



tagovi

CEV Liga šampionaŽOK FenerbahčeBojana DrčaImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara