(©CEV)
(©CEV)

Fener u Nemačkoj kao kod kuće: Fedorovceva i Stišjak plesale u tandemu, Taubner zapažena

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 21:12

Šampion Turske slavio posle tri seta protiv Potsdama u drugom kolu Lige šampiona

Kao što se i očekivalo - odbojkašice Fenerbahče posle dva kola Lige šampiona imaju skor 2-0. Posle trijumfa protiv Kalcit Kamnika, izabranice Stefana Lavarinija savladale su i Potsdam - 3:0 (25:18, 25:20, 25:19).

Iako se meč igrao u Nemačkoj, delovalo je kao da je turski tim na domaćem terenu jer je imao ogromnu podršku navijača...

Izabrane vesti

U takvoj atmosferi šampionke Turske su odigrale odlično. Bile su veoma opasne na servisu, sigurne u bloku, sasvim solidne u napadu i na prijemu.

Kompletan susret je na klupi provela srpska odbojkašica Bojana Drča - mogao je Lavarini da sačuva snagu važne karike, jer nije bilo preke potrebe da je uvodi.

Arina Fedorovceva je imala svoje veče - posebno je dominirala sa servis linije. Zabeležila je čak šest as servisa i tako prilično zaplašila protivnice. Imala je dva direktna bloka i 15 poena iz napada - ukupno 23. Zajedno sa njom u tandemu plesala je Poljakinja Magdalena Stišjak, koja je utakmicu završila sa 18 poena (28-16, 57 odsto).

Po pet poena su upisale Meliha Diken i Eda Erdem, Irina Fetisova je stala na četiri, a Unal Buze na dva.

U poraženom sastavu je srpska odbojkašica Tara Taubner bila među najzapaženijima - osvojila je deset poena (napad 20-8, 40 odsto). Bolja od nje bila je Suvi Kokonen sa 11.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

2. kolo

GRUPA C

Kalcit Kamnik - Budovlani Lođ 1:3

Potsdam - Fenerbahče 0:3




tagovi

ŽOK FenerbahčeCEV Liga šampionaŽOK Potsdam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara