(©Reuters)
(©Reuters)

Francuska nedodirljiva za Crnu Goru, Island iskoristio zicer

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 19:28

Roganovićevi puleni sad daleko od četvrtfinala

Bila je to u startu nemoguća misija: Crnu Goru je put do četvrtfinala vodio jedino pobedom nad Francuskom. I pokazalo se i na terenu da je to preveliki zalogaj za pulene Zorana Roganovića – 35:24 (16:13).

Jednostavno, Crna Gora nije mogla da prati ritam jednog od favorita za osvajanje svetske titule. Francuska je osetnu prednst stekla u prvom poluvremenu, a u nastavku je, igrajući na isti način, ne padajući ni za pedalj, samo dizala tu razliku, da bi desetak minuta pre kraja svima postalo jasno koji će biti ishod utakmice.

Izabrane vesti

Imali su Crnogorci problem i sa sedmercima, promašili su prva tri, što je u ovako bitnom meču preveliki luksuz. Kao i neiskorišćeni zicer Branka Vujovića u 24. minutu, kada je pogodio stativu i promašio šansu da smanji zaostatak na dva gola. Odmah je stigla kazna i Trikolori su pobegli na bezbedno odstojanje.

Bilo je lepih akcija, atraktivnog rukometa u timu Crne Gore, međutim, svaku grešku, Francuska je surovo kažnjavala, mlela je rivala kao mašina za meso. Trikolori imaju maksimalan učinak i smeši im se plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

Briljirao je Melvin Ričardson, koji je postigao deset golova za Francusku, a po tri su dali Lene, Maje, Fabregas, Nani i Brije. U timu Crne Gore Miloš Božović je postigao šest pogodaka, a po tri puta su se u strelce upisali Anđelić, Radović, Vujović i Bakić.

Do glatke pobede došao je i Island, mada se drugo nije ni očekivalo protiv Zelenortskih ostrva – 40:30 (18:13).

Mada, Islanđane čeka težak put do prolaska dalje, jer će u narednom kolu igrati sa Švedskom, a u poslednjem sa Brazilom, koji takođe ima svoju računicu kako može da prođe.

Sigvaldi Gudjonson sa šest golova je bio najefikasniji u sastavu Islanda.

SVETSKO PRVENSTVO - DRUGI KRUG

Grupa I

Slovenija - Iran 38:21 (20:9)

/Makuc 6 - Orei 4/

Francuska - Crna Gora 35:24 (16:13)

/Ričardson 10 - Božović 6/

20.30 Španija - Poljska

Grupa II

Portugalija - Brazil 28:28 (12:11)

/Areja 7 - Dupoa 9/

Zelenortska ostrva - Island 30:40 (13:18)

/Pina 11 - Gudjonson 6/

20.30 Švedska - Mađarska



tagovi

rukometna reprezentacija crne goreRukometna reprezentacija FrancuskeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara