""
""

Glas iz Toro Rosa: Zamrznite razvoj Mercedesovih motora!

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.02.17. | 13:52

Franc Tost, prvi čovek Toro Rosa tvrdi kako Nemcima treba zabraniti dalji razvoj motora sve dok ih drugi ne sustignu

Sve znamo o dominaciji Mercedes AMG Peronasa u V6 turbo eri. Znamo i da je Niki Lauda priznao kako je njegov tim razvijao tada nepoznatu tehnologiju mnogo pre svih ostalih sa saznanjem da će je primeniti u najbržem cuirkusu. Franc Tost, prvi čovek Toro Rosa, mlađeg brata Red Bula želi toj eri da stane na rep. On tvrdi kako Nemcima treba zabraniti dalji razvoj motora sve dok ih drugi ne sustignu.

Izabrane vesti

F1 inženjering pre premijere i bleska blica (FOTO i VIDEO)

„Potrebno nam je da se Red Bul, Mercedes i ferari bore za titulu. Ako je agregat ključna stavka, onda FIA treba da zamrzne razvoj onog najnaprednijeg sve dok ostali ne ostvare isto. Onda treba sve skupa zaustaviti i takmičiti se“, rekao je Franc Tost aludirajući na zaustavljanje razvoja motora koji je po njemu ključ uspeha koga postiže tim Nikija Laude i Toto Volfa.

„Pored svega moramo dodatno smanjiti troškove koji se gomilaju godinama a ništa se ne menja. Ljudi pričaju kako nije moguće kontrolisati ulaganja novca, ali to je čista glupost. Sve se može, a ja vam tvrdim da mi u Toro Rosu znamo sve, za svaki šraf. Znamo ko ga je, i kada ga je proizveo. Naravno znamo i koliko nas je koštao“, zaključio je Franc Tost.

Novost iz Volfove pećine – Hamiltonova „srebrna strela“ je oživela

(Foto: Action Images)


tagovi

Toto VolfToro RosoRed BulNiki LaudaMercedesFranc TostFormula 1FIA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara